„Čtyřher jsme se zúčastnily poprvé, o to více mě úspěch těší. I když samozřejmě musím přiznat, že singlový titul stojí výše,“ nechala se slyšet rodačka z Pelhřimova. Srovnání má, po několikaletém snažení mistrovství republiky ve dvouhrách ovládla v loňském roce.

Pro Kubáňovou je squash momentálně jednou z mnoha sportovních disciplín, kterým se věnuje, ale singlový šampionát ji nadchl. „Je to o něčem jiném. Musí se víc hledět na taktiku, spolupráci. Tím, že jsme s Evčou kamarádky, tak šlo všechno lépe. Žádná z nás neobracela oči v sloup, když druhá něco zkazila,“ svěřila se.

Možná právě tato pozitivní chemie v deblovém páru rozhodla celý šampionát. Kubáňová s Feřtekovou proklouzly poměrně hladce do finále, oba zápasy vyhrály 2:0 na sety. Pak ale narazily, Čepová s Rohunovou první set vyhrály 11:9. „Soupeřky zvolily poměrně záludnou taktiku. Hrály to všechno na Evču a bohužel jim to vycházelo, několik míčů zkazila,“ informovala Kubáňová.

Druhý set ale nabídl obrat ve stejném poměru, třetí už dvojice z extraligového týmu Haštal W Fotorobot doslova opanovala. Vyhrála ho 11:3. „Změnily jsme taktiku. Evča se uklidnila, snažila se zpomalovat hru, přehrávat něco na forhend, abych se dostávala do hry i já. Povedlo se, soupeřky jsme udolaly,“ radovala se momentálně devátá hráčka českého žebříčku.

Čtyřhry ji okouzlily, takže za rok zřejmě mistrovství republiky bez obhájkyň titulu nebude. „Užily jsme si to, pobavily jsme se. Pokud budeme obě zdravé, tak to za rok zkusíme znovu,“ plánuje Zuzana Kubáňová.