„Humpolecká trať mi sedí, rád tady i trénuji,“ usmíval se Jakub Kubíček, který v sobotu v podstatě nedal šanci konkurenci. Vyhrál totiž obě rozjížďky a nejrychlejší byl i ve finálové jízdě. Přitom konkurenci měl hodně zdatnou. Druhý skončil Zdeněk Antony a stejné pořadí bylo i v celém českém mistrovském seriálu.

Zelený věnec na sebe navlékl David Horák, vidět však byli i další jezdci.

„Radek Jordák, který se letos stal evropským vicemistrem divize SuperBuggy, mi nabídl možnost svezení se s jeho buginou. Těšil jsem se, že si po dlouhé době zazávodím. Samozřejmě jsem chtěl vyhrát,“ uvedl jeden z favoritů Marek Stloukal. S vozem Alfa Racing Mitsubishi však nakonec skončil až osmý.

Petr Nikodém původně plánoval rozlučku ve třídě Buggy 1600. „Bude to naše rozlučka s touto kategorií, ve které jsme za celé naše autokrosové účinkování dosáhli největších úspěchů. Hlavní prioritou je pobavit fanoušky a poděkovat jim za celoroční podporu,“ plánoval před závodem. Jenže nakonec bylo všechno jinak. Předloňskému mistru Evropy to nedalo a nakonec se svezl v nejsilnější kubatuře. A nevedl si špatně, bral čtvrté místo.

Ilustrační foto.
Přestřelku v Rychnově zvládla lépe Kamenice

Závod měl mezinárodní účast, Nizozemec Timo Pähler ale skončil devátý a jeho známější krajan Wiely Albers vůbec neodstartoval.

V závodě Buggy 1600 potvrdil dlouholeté kvality zkušený Petr Turek, jenž o dvě sekundy porazil Jiřího Rezka. Za nimi se srovnali Slováci Dušan Králík a Petr Levkuš, pátým místem zaujala Ruska Kate Bojarinovová.

Zájem bývá poslední dobou i o závody „plechovek“. Ve třídě Touring Autocross na stupně vítězů vystoupili Tomáš Jánoš, Marcel Dlesk a Jan Brožek, až za nimi se seřadili zástupci D5. V početně méně zastoupené divizi Touring Autocross 1600 + D6 nenašel přemožitele Dominik Senegacnik.