Trenér Petr Zajíček ale věřit nepřestává. Jedním dechem však dodává: „Pokud chceme v tabulce postoupit výše, musíme trénovat. Přístup některých hráčů první lize neodpovídá."

Jak hodnotíte první polovinu základní části? Ať už z hlediska výkonů či bodového zisku…
Nemohu jí hodnotit dobře. Myslím si, že jsme dva až tři zápasy ztratili zcela zbytečně. Mít o pět šest bodů více, byl bych spokojený. Takhle k tomu nemám důvod. Mrzí mě hlavně nepovedený poslední zápas s Rožnovem, který jsme v poslední třetině vyloženě odevzdali. Přesto jsem přesvědčený, že se do play off  dostaneme.

Hlavně v listopadu jste měli hodně náročný program. Nahuštěnou ligovou termínovku ještě doplnily zápasy poháru. Pelhřimov má navíc úzký kádr. Byl úbytek sil hlavní příčinou poklesu výkonnosti týmu?
To si nemyslím. Jsem přesvědčen, že kondičně na tom nejsme špatně a síly týmu nechybí. Příčiny vidím jinde. Pořád doplácíme na hrubé individuální chyby a pak také máme jednu z nejhorších obran v soutěži. Jsme schopní dát sedm osm gólů, ale co je nám to platné, když stejně prohrajeme.

Proč se to tedy děje?
Bohužel přístup některých hráčů není adekvátní prvoligové soutěži. Jsou absence na trénincích a kvůli tomu se nedá pracovat na chybách, ladit činnost v defenzívě. Pokud chceme v tabulce výše, musí se tohle změnit.

Do týmu se po půlročním angažmá v extraligové Mladé Boleslavi vrátil Milan Bína. Co si od jeho příchodu slibujete?
Milan je především střelec, což ukázal nejlépe v minulé sezoně. Měl by zvýšit produktivitu týmu. Jedná se o technicky dobře vybaveného hráče, který si umí dobře poradit v souboji jeden na jednoho. Čekám tedy od něj i to, že bude schopný podržet míček, dát naší hře více rozvahy. To jsme dosud postrádali, občas to bylo až moc živelné.

Máme čekat ještě nějaké doplnění kádru?
O příchodu dalších hráčů se nejedná. Jen jsem domluvený s Lukášem Brychcou, že si zavoláme o Vánocích. Uvidím, jak se to vyvine. Před časem mi naznačil, že v případě menšího pracovního zaneprázdnění by byl ochoten našemu týmu stejně jako v předešlé sezoně pomoci.

Bez ohledu na výsledky se návštěvností domácích zápasů řadíte hned za hokej a fotbal. To vás určitě těší…
Divákům můžeme jen děkovat. Mám i pozitivní ohlasy od soupeřů, že naši fanoušci jsou fér, florbalu rozumějí, dokáží vytvořit dobrou kulisu. Pár jich jezdí i naše zápasy venku. O to více mě mrzí, že musejí přihlížet takovým utkáním jako s Rožnovem. Právem byli po něm rozladění.