Od 13 hodin začíná registrace cyklistů do závodu a ve 14 hodin přijde na řadu samotné odstartování závodu.

V loňském ročníku byly nejmladšímu účastníkovi čtyři roky a naopak nejstaršímu 70 let. „Loni jsme měli 99 účastníků a vyhlíželi jsme, kdy přijede ten stý, ale nedorazil. Doufáme, že letos by stovka padnout mohla, ale vše také záleží na počasí," informovala vedoucí humpoleckého informačního centra Marcela Kubíčková.

Pořadatelé nezapomněli ani na bezpečnost. „Máme domluvená dvě policejní auta, která zastaví provoz na křižovatkách, kterými cyklisté budou projíždět, a bezpečně tak vypraví peloton ven z města," uvedla Kubíčková. Jsou připraveny dvě trasy. Třicetikilometrová je určena především pro dospělé a starší děti. Třináctikilometrová byla vytvořena hlavně pro nejmenší cyklisty. Start i cíl závodu je před infocentrem na Havlíčkově náměstí. Na půl pátou odpoledne je naplánované slavnostní vyhlášení vítězů.

Zajímavé ceny

„Máme tradičně spoustu sponzorů. Mezi cenami pro vítěze jsou například permanentky na koupaliště Žabák, lekce na skákacích botách, lekce v lanovém centru Pavouk, trička, cyklistické potřeby nebo poukázky na pizzu," vylíčila vedoucí informačního střediska.

Od 17. hodiny proběhne westernová show. Pro účastníky je zajištěno občerstvení zdarma. „Máme připravené klobásy ze školního statku, které si mohou opéci na ohni u kina. Pro pití si mohou zdarma zajít do hotelu Fabrika," dodala Kubíčková.

Michaela Blehová