„V Praze jsme měli pětatřicet závodníků, jen jeden nezískal medaili. Vybojovali jsme osmnáct zlatých, devět stříbrných a sedm bronzových,“ informoval trenér týmu Petr Lacek.

Z poháru za první místo se radovala i Nikola Kopecká, která dominovala v kategorii juniorek nad 68 kilogramů. Stanislavu Navrátilovou z Teplic porazila 14:4 na body. „Potěšilo mě, jak skvěle takticky zvládla boj. V prvním kole se nám povedlo soupeřku utahat, pak už bylo vše jednodušší,“ vysvětlil Lacek.

Ilustrační foto.
Humpolec si za své webové stránky odnesl stříbro

Další zlato přidal v seniorské kategorii do 63 kilogramů Roman Daniel. Vzhledem k tomu, že se poměrně pravidelně účastní elitních mezinárodních turnajů, o překvapení se nejednalo. Přesto trenér jásal. „Při posledních dvou turnajích byl diskvalifikován, tentokrát nenabral jediný trestný bod. Tenhle obrat v trendu mě těší,“ přiznal se Lacek.

VELKÝ NÁVRAT

Velmi cenný bronz získala Viktorie Skotalová. V juniorské kategorii do 55 kilogramů vypadla s pozdější vítězkou. „Vrací se na tatami po devíti letech. Mám z ní velkou radost, je vidět chuť vítězit, něco dokázat. Jsem přesvědčený, že vše nabralo správný směr a je jen otázkou času, kdy bude mít ještě lepší výsledky,“ věští kouč.

V dětských kategoriích se ve finálových bojích potkala děvčata navštěvující základní školu Komenského. V duelu o zlato porazila Dominika Hrnčířová Karolínu Hostičkovou a Alealin Mocek zdolala Terezu Urbánkovou. „Výsledky jsou to příjemné, ale víc mě těší, že všechny čtyři holky dokázaly na tatami přenést to, co momentálně trénujeme. Byla radost se na to dívat, mělo to hlavu a patu. Vůbec nebylo znát, že se jedná o boje nízkých pásků,“ potěšilo počínání nejmenších Petra Lacka.

Ilustrační foto.
Žáky ve škole navštíví rodiče, prarodiče a kamarádi