Češi na šampionát vyslali sedm bojovníků, což byla z hlediska počtu malá výprava. „Letošní mistrovství Evropy bylo asi největší v historii. Kupříkladu z Ruska tam bylo přes sto závodníků, z Turecka devadesát. Právě velmoci využily toho, že se na šampionát dalo probojovat přes sérii kvalifikačních turnajů,“ vysvětlil Lacek.

O nejlepší český výsledek se postarala pelhřimovská Dominika Hronová. V kategorii do 49 kilogramů se probojovala do čtvrtfinále, v němž nestačila na Španělku Saru Cortegoso Limu. Na body to skončilo 19:11, ale Hronová z tatami po svých nešla. Odnesli ji na nosítkách. „Co k tomu mám říci. Boj dokončila, o knock out se nejednalo. Bohužel ze strany soupeřky to bylo na hraně pravidel. Netrefovala vestu, ale kyčel Dominiky. Rozhodčí to tolerovali, ran ale bylo tolik, že se vytvořil otok,“ okomentoval důvod zásahu zdravotníků Petr Lacek.

Hronová předtím přešla přes dvě soupeřky. Zatímco v osmifinále s Maďarkou Laurou Kopcsik to měla poměrně snadné, když vyhrála 7:0, úvod turnaje byl prověrkou náročnou. Srbku Jovanu Musicki vyřadila poměrem bodů 12:8. „Už když jsem viděl los, tušil jsem, že to bude těžké. Soupeřka představuje nastupující generaci v této věkové kategorii, spadá ještě mezi juniorky. Je dravá, motivovaná, chce něco dokázat. Na druhé straně v porovnání s Dominikou jí přece jen trochu scházely zkušenosti, což asi rozhodlo,“ vyjádřil se Lacek.

Na šampionátu ještě startovali dva jeho svěřenci. Jan Fiala a David Šimek vypadli v prvních kolech. „Davida bych chtěl ale pochválit. Prohrál 17:20 se soupeřem, který je mistrem Evropy a má medaili z mistrovství světa. Těsný výsledek mě potěšil,“ svěřil se Lacek.