V policejní databázi spolu s ní figuruje dalších šest pohřešovaných lidí z Pelhřimovska, o nichž nemají příbuzní ani policie žádné informace. Od loňského roku se například kriminalisté snaží najít dvaatřicetiletou Filipínku Roselyn Barcillano. „Žena cizí státní příslušnosti odešla v pondělí 19. července loňského roku z místa svého zaměstnání v Počátkách neznámo kam. Doposud se nevrátila a policisté po ní nadále pátrají,“ informovala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Pohřešovaná cizinka je vysoká 160 až 162 centimetrů, má černé rovné vlasy a hnědé oči. Její zdánlivé stáří je odhadováno na pětadvacet až šestadvacet let.

Policisté by se také chtěli dozvědět víc o Josefu Hájkovi z Černovic na Pelhřimovsku. Ten je pohřešován od listopadu 2020. „Z místa bydliště měl odejít začátkem září 2019 a do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu,“ uvedla Rázlová.

Marie Pajerová
Zmizeli na Brodsku beze stopy: policie po nich pátrá i roky. Neviděli jste je?

Případ Marie Šmídové z Kamenice nad Lipou by se dal označit jako kriminalistický pomníček. Žena se ztratila beze stopy a pro kriminalisty byly okolnosti jejího zmizení od začátku podezřelé. Případ totiž posuzovali jako podezření na zločin zbavení osobní svobody. Není proto vyloučeno, že se mohla stát obětí závažného trestného činu. Dodnes ale policisté netuší, co se ženě stalo. Sousedé ji naposledy viděli 13. listopadu na zahradě jejího domu. Do pátrání se tehdy zapojili i hasiči, policejní psovodi a potápěči. Bez výsledku. Žena měla drobnější postavu, měřila kolem 160 centimetrů, a měla rovné prošedivělé vlasy s pěšinkou uprostřed. Trpěla šedým zákalem a na pravém spánku měla jizvu po operaci.

Už bezmála jedenáct let je také neznámý osud Michala Randuly, který by letos v červenci oslavil jednapadesáté narozeniny. „Oznámení o jeho pohřešování jsme přijali v neděli 30. října roku 2011. Muž se předešlý den nedostavil na smluvenou schůzku a nepodal o sobě žádnou zprávu,“ popsala Rázlová.

Policisté následně vypátrali jeho osobní vozidlo na Písecku v okolí Žďákovského mostu. Do dnešního dne se ale pohřešovaného muže nepodařilo najít.

Dalšími pohřešovanými z Pelhřimovska jsou Vojtěch Žežulář, Zdeněk Hovorka a Aleš Kubík. K těmto lidem policie na Vysočině nemá konkrétní informace, protože po nich vyhlásili pátrání jejich kolegové z jiných policejních útvarů v republice. Spojuje je pouze to, že pocházejí z Pelhřimovska.