„Muž však uvedl jenom kamarádovo celé jméno a příjmení a přidal, že by se měl zdržovat na neznámé adrese v obci Křepiny na Pelhřimovsku. Policisté tak vytěžili všechny informační systémy a podařilo se jim dokonce získat i kontakt na zmíněného,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ilustrační foto.
Opilý řidič způsobil dopravní nehodu u Humpolce, nadýchal 2,16 promile

Policistům se podařilo vytipovat i místa, kde by muž mohl bydlet. Adresu vyjela prověřit policejní hlídka se záchrannou službu. Tam ho ale nenašly. Boj s časem o mužovo zdraví pokračoval. „Službu konající policisté se nevzdali a pokračovali v pátrání po místě, kde mohl tento muž bydlet. Proto začali ve spolupráci s krajským operačním střediskem hasičů procházet jednotlivá čísla popisná v katastru nemovitostí a tímto způsobem zjistili, že tento muž nedávno koupil chalupu v Malých Křepinách, což také potvrdil tamní starosta obce,“ dodala Čírtková.

Hlídka tak vyrazila znovu. A na místě onoho muže skutečně našla. „Byl silně dezorientovaný, potvrzení na mozkovou příhodu se potvrdilo, skutečně bezodkladnou lékařskou péči potřeboval. Policisté ho tak okamžitě předali záchranářům, kteří ho převezli do nemocnice,“ uzavřela Čírková. Nebýt koordinované práce záchranných složek a odhodlání operačních důstojníků, muže by se včas nalézt nepodařilo.