„Šestačtyřicetiletý řidič jel osobním vozidlem BMW 318I v levém jízdním pruhu ve směru na Brno. Nepřizpůsobil rychlost vozidla povětrnostním podmínkám, svým schopnostem a dalším okolnostem, které lze předvídat, a s vozidlem dostal smyk, následkem kterého přejel přes oba jízdní pruhy a pravou částí vozidla narazil do ocelových krajových svodidel," uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Od svodidel se pak auto odrazilo zpět na dálnici, kde se znovu dostalo do smyku a znovu přejelo ocelová krajová svodidla. Poté řidič pokračoval v jízdě travnatým příkopem a po několika metrech zůstal stát.

„Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem. První měření ukázalo hodnotu 1,61 promile alkoholu a druhé měření hodnotu 1,57 promile alkoholu. Řidič byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění a zároveň se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve," popsala mluvčí s tím, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. „Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla mluvčí Čírtková.

Pokud řidič způsobil pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky nehodu, může mu být uložen trest odnětí svobody až na 3 roky. Kromě toho může řidič počítat i se zákazem řízení a peněžitým trestem.