Předchozí
1 z 6
Další

Ivo Poláček, člen kapely Sukulent, žije hudbou

Ivo Poláček, který je členem kapely Sukulent z Kamenice nad Lipou, se věnuje hudbě v podstatě od první třídy, kdy se na základní umělecké škole učil hrát na piáno. „Hudbě jsem ale opravdu propadl až na střední. To nám jednou donesl kamarád k ohýnku ukázat malý tibetský buben, co dostal k narozeninám, a my jsme bušením do něj strávili snad deset hodin,“ zavzpomínal Ivo Poláček.

Ivo PoláčekZdroj: Deník / Redakce

Od té doby ho baví hrát na bubny a perkuse jakéhokoliv typu. Svého času tyto hudební nástroje i sbíral. „Měl jsem snad osm bubnů ze všech koutů světa a hromadu různých chrastidel. To už jsem ale trochu zredukoval jenom na sadu těch, které skutečně používám. Zbytek se mi už nevešel do bytu,“ zasmál se Ivo Poláček.

Ivo PoláčekZdroj: Deník / Redakce

V kapele Sukulent je od jejího vzniku a služebně je i její nejstarším členem. „Se Sukulentem jsem tedy zažil začátky hraní v zapadlých putykách, pořádání vlastního festivalu pro tisíc návštěvníků, ale i úspěšný přerod na kapelu,“ řekl umělec, který žije v současné době v Brně.

Kapela SukulentZdroj: Deník / Redakce

Ivo Poláček píše pro svou kapelu částečně hudbu, ale především texty. V poslední době se občas na pódiu chopí i mikrofonu.

Kapela SukulentZdroj: Deník / Redakce

Kromě hraní v Sukulentu příležitostně hostuje v kapele Ecce Hommo z Bystřice nad Perštejnem. Nejzajímavější je ale pro něj hraní na tanečních battlech s brněnským DJem Jastym. „S ním jsem se podíval na poměrně zajímavé akce, pravidelně hrajeme na taneční scéně na Hip Hop Kempu, tanečním festivalu SDK a občas nás zvou i do zahraničí,“ prozradil Poláček.

Ivo PoláčekZdroj: Deník / Redakce

Ve volných chvílích se Ivo Poláček věnuje i beatmakingu, což je tvorba vlastní hudby. „Zatím jsme oficiálně vytvořili podklad asi pro tři skladby pro další MCs a každoročně děláme oficiální track pro Prage Breaking school a jejich akci Best Bboy Kid,“ řekl.

Kapela SukulentZdroj: Deník / Redakce