V Oblastní galerii Vysočiny bude výstava s názvem Chodkyně v mracích k vidění až do poloviny května. Jedná se o pozměněnou reprízu nedávných expozic v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně a zlínské Galerii Václava Chada, která odkrývá dosud skryté dílo zmíněné umělkyně.

Instalace výstavy "100 let republiky - očekávání, naděje a skutečnost"
Přípravy na výstavu vrcholí

„Autorka vystudovala Baťovu obchodní akademii ve Zlíně, kde se počátkem čtyřicátých let minulého století sblížila s některými studenty a profesory Zlínské školy umění. Silný vliv měl na ni také pobyt v Paříži, kde se seznámila s osobou a dílem Picassovým,“ přiblížila Miladu Schmidtovou Čermákovou Jana Bojanovská z OGV.

Její dřívější tvorba byla ovlivněna modernou. Svůj čas věnovala také figurální malbě, portrétům i krajinomalbě. „Výstava je její první retrospektivou. Jde o zásadní příspěvek k poznání projevů českého umění po druhé světové válce a šíře proudu Nové figurace,“ dodala Jana Bojanovská.

Nový seriál Naše školka připomíná dětem i jejich rodičům čas strávený v mateřince. Fotky tříd vycházejí v tištěném i webovém vydání Deníku.
Školky mají svá tabla! Představíme děti z MŠ Hodice