Dalším účinkujícím bude také Dívčí pěvecké trio ze Základní umělecké školy Pelhřimov za doprovodu Romana Soukupa. Koncert se koná v neděli v 18 hodin v pelhřimovském městském divadle a jeho návštěvníci mohou, jak je u koncertů Vysočinky zvykem, předem napsat na papír své písničkové přání.

Řady posluchačů a příznivců Vysočinky se nyní rozrůstají i díky tomu, že její kapelník Tomáš Vodrážka začal moderovat pořad Českého rozhlasu Region Dechovky pro Vysočinu. Kapelu, která pochází z Humpolce, ale jejími členy jsou i muzikanti z Pelhřimovska, na Novoročním koncertu doprovodí také operní pěvec Vladimír Stejskal. Narodil se v Pelhřimově, ale v roce 1965 se vystěhoval do Rakouska. Po maturitě se vyučil měšťanskému povolání a vedle činnosti navštěvoval ve Vídni konzervatoř. Další výuku dostal od světoznámých pěvců, jako byl Fin Martti Talvela nebo Bulhar Nicolai Ghiauroff. Od roku 1979 je činný jako solový zpěvák. Po absolvování několikaletého angažmá v různých divadlech mimo jiné ve Státní opeře v Košicích - vystupoval pohostinsky v celé Evropě, Americe a Japonsku.

Kouzelník Martin Hruška nabídne zajímavý program plný kouzel a magie pro všechny věkové kategorie. Předvede jednak řadu čísel s drobnými předměty, jako jsou karty, mince nebo provazy, ale také náročnější výstupy jevištního typu.