Přesně tak to vypadalo v kulturním domě Máj, který opět ožil tancem i hudbou, a to od rána až do odpoledních hodin. V pátek 8. června totiž pelhřimovská Hodina H uspořádala již šestnáctý ročník akce Region tančí.

Tradiční regionální nesoutěžní taneční přehlídka Hodiny H opět hostila kolem 250 tanečnic a tanečníků z celého Kraje Vysočina a roztančila celý den v rytmu dobré nálady.

Region tančí jako již tradičně zahájila svými slovy předsedkyně spolku Hodina H Daniela Havlíčková a místostarosta města Ladislav Med. Následovalo uvítání a představení poroty složené z tanečních odborníků a zástupkyně Zdravého města Pelhřimov a pak už to běželo jako po másle, jedno vystoupení střídalo druhé.

Ilustrační foto
Švecovi z Kamenice nad Lipou dostali za týrání zvířat podmínky

Aerobic, street dance, současný tanec, balet, show dance, standard i latina, country a další taneční styly byly k vidění i k vyzkoušení téměř pět hodin. Region tančí odstartoval, jako již v uplynulých ročnících, koncert hosta. Tentokrát jím byl mladý talentovaný Robin Mood, který rozvlnil všechny na parketě.

V dopoledních hodinách letos poprvé probíhaly taneční workshopy zaměřené na různé styly, a to zumbu, současný tanec, line dance a společný tanec „Justin“. „Byla to opravdu úžasná podívaná na hudbou a tancem opojené děti, mládež i dospělé,“ pochvalovala si již uplynulý šestnáctý ročník akce Region tančí Daniela Havlíčková z Hodiny H.

Každá taneční skupina dostala speciální cenu za to, v čem opravdu vynikala. Tanečnicemi Kraje Vysočina 2018 se staly Tereza Horáková a Tereza Weirichová ze ZUŠ Pelhřimov a Tanečníkem Kraje Vysočina 2018 je Tomáš Razima z DanceArt Pelhřimov.