Pouť s sebou kromě tradičních radovánek, přináší i několik nutných omezení provozu na veřejných prostranstvích.

Nově zájemce povozí BreakDance

Pro návštěvníky lunaparku je letos přichystáno okolo dvaceti atrakcí. Naprostou novinkou je kolotoč BreakDance.
„Na Pelhřimovsku jste prvním městem, kam jsme tuto atrakci přivezli. Jedná se o kolotoč, na kterém jsou na čtyřech otočných talířích sedačky. Následně se naráz otáčí celá plošina kolotoče, talíř se sedačkami i samotná sedačka," popsala novinku Alžběta Ranglová.

Kromě této novinky se lidé mohou dále vydovádět na tradičních atrakcích. Pro ty nejmenší jsou připravena různá nafukovací skákadla, autodrom nebo vláček. Starší si zase přijdou na své třeba na labutích, horské dráze Dragon, přetáčecích klecích nebo na vysoké točící věži.

„Do Pelhřimova se vždycky těšíme, protože jsou tu milí a vstřícní lidé, které bych tímto chtěla pozvat na sobotu na 22 hodinu, kdy v lunaparku pořádáme tradiční ohňostroj. Počítám, že bude trvat přibližně deset, patnáct minut," přiblížila Marie Ranglová.

Dobrou zprávou pro návštěvníky je, že ceny za vstupenky zůstaly stejné jako loni. Jízda na dětském kolotoči nebo hopsání ve skákacím hradu vyjde na třicet korun, za autodrom pro dvě osoby vydáte ze své kapsy padesát  korun.

„Návštěvnost jednotlivých atrakcí je rovnoměrně rozložena. Když přijdou dospělí s dětmi, tak jdou na dětské atrakce a omladina, která přichází většinou navečer, volí kolotoče," dodala Alžběta Ranglová.

Ale ne každý je stavěný na adrenalinové zážitky na atrakcích. Právě pro tyto návštěvníky nebudou ani letos chybět mezi kolotoči stánky s pochutinami – cukrovou vatou, žužu, tureckým medem nebo teplými mandlemi.

Pelhřimovská pouť změní mapu dopravy ve městě. „Uzavírky jsou stejné jako v předešlých letech. Mohu říci, že řidiči se díky tomu, že se jedná o opakovanou záležitost, už naučili v době pouti nejezdit do centra města," řekl Josef Čečák z odboru dopravy pelhřimovského městského úřadu.
Do pondělí 26. srpna do 24 hodin budou uzavřena parkoviště za městským úřadem a u lékárny U sv. Víta.

Motoristům bude umožněn vjezd z Hrnčířské ulice na parkoviště nad obchodním domem Vysočina. Od zítřka od 5.30 do neděle do 24 hodin budou rovněž uzavřeny celé ulice Solní a Dr. Tyrše. Ty budou průjezdné pouze pro záchrannou službu a hasiče.

Na pořádek budou dohlížet policisté

Nad pořádkem v ulicích města bude dohlížet i více policistů.
„V době konání pelhřimovské pouti bude z naší strany zvýšený dohled na dopravu ve městě a na dodržování veřejného pořádku. V minulých letech jsme v souvislosti s konáním pouti nezaznamenali žádné větší problémy," komentovala pro Deník pelhřimovská policejní mluvčí Monika Pátková.
Lunapark rodiny Ranglových se po neděli vydá na další štaci. Tentokrát do Mrákotína a Strmilova.