„Cítím se skvěle. Trochu jsem čekala, že se umístím, ale vůbec mě nenapadlo, že bych mohla být první. Zúčastnit se této soutěže mě lákalo, protože jsem tu minulé roky pomáhala z organizací, takže jsem si to chtěla vyzkoušet také z té druhé stránky. Jinak na další kolo se asi budu připravovat a docela se i těším,“ popsala své pocity mladičká Dívka roku 2019.

Druhé místo obsadila Klára Říšská a na třetím místě se umístila Adriana Svobodová. Čtvrté místo, které také zajišťuje postup do dalšího kola, obsadila Veronika Lhotková, která navíc získala i titul Miss Sympatie, tedy ocenění, o kterém rozhodovali přítomní diváci.

Zmíněnou soutěž krásy, která se tradičně koná v pelhřimovském kulturním domě Máj, zorganizovali letos již potřinácté pracovníci Domu dětí a mládeže v Pelhřimově. „Letošní soutěž byla naprosto super. Všechno probíhalo hladce, nikde nebyly žádné zádrhely, všichni byli takový free a děvčata byla hrozně šikovná. Řekla bych, že letos to byl nejlepší ročník,“ pochvalovala si hlavní organizátorka soutěže Jitka Vachková.

Včerejší klání v Pelhřimově, v rámci kterého se hledala nejkrásnější antická bohyně, odstartovalo s úderem čtrnácté hodiny.

Ilustrační foto
Zákaz návštěv kvůli chřipkové epidemii platí už na dvaceti místech

Dívky prošly několika disciplínami. Svůj šarm, odvahu, talent a mimo jiné i šikovnost ukázalo celkem osm mladých soutěžících během rozhovoru s moderátorem, společného tance, módní přehlídky, zručnosti, defilé ve večerních šatech a v neposlední řadě také při volné disciplíně. Letos většina děvčat vsadila na tanec. Ve volné disciplíně se ale objevila i hra na klavír, zpěv a světelná show.

Odvážné a ambiciózní dívky, které se zúčastnily letošní soutěže krásy, hodnotila během celého odpoledne odborná porota. Do role porotců se tak včera vžili Martin Ecler, ředitel Kulturních zařízení města Pelhřimova, Roberto Trevisan, zakladatel první školy kávy v České republice, Iveta Lapáčková, manager Avon cosmetics, Mirka Hynková, manager Oriflame cosmetics, Jaromír Kašpar, majitel obchodu ptákoviny Pelhřimov, Dagmar Buřičová, majitelka obchodu s květinami v Pelhřimově, Renata Krejčová, vizážistka a stylistka, Monika Říhová, youtuberka a studentka Vysoké školy ekonomické a Kryštof Kozler, zástupce klubu Beachwell v Pelhřimově.

Všechna zmíněná děvčata, která se umístila na prvním až čtvrtém místě, postupují do castingu na semifinále v Praze, které se uskuteční koncem března. Slavnostní celostátní finále se pak odehraje 6. května v pražském Divadle pod Palmovkou.

Jakub Frajt, Mnichovice u Čechtic, 6. 2. 2019, 4 300 g
Podívejte se na další krásná miminka z Pelhřimovska