Organizátoři zajistili pestrý program, kde si přijdou na své jak děti, tak dospělí návštěvníci.

Součástí akce budou už tradičně dva cyklistické závody. V jednu hodinu pak starosta města a hosté na Městském stadionu Vlasty Buriana slavnostně zahájí samotné oslavy.

Od půl druhé začne doprovodný program, který nabídne pestré vyžití. Zahájí ho děti a učitelé z kamenických škol se svými vystoupeními.
Předvede se také kamenický folklorní taneční soubor Podskaláček a hudební soubor tamní Základní umělecké školy Band.

V 16 hodin zahraje jindřichohradecká hudební skupina JF Kolektiv s Jiřím Fryčem, o tři čtvrtě hodiny později je vystřídá čtyřčlenná kamenická kapela Brutální jahoda, která hraje pop-punk.

V 17.45 vystoupí rocková skupina Ready Kirken, což je podle organizátora Jiřího Soukupa jeden z vrcholů celého programu. Jejich píseň 1+1 z alba Čekal jsem víc se v roce 2006 stala nejhranější písní v českém éteru a kapela za ni dostala i prestižní cenu Anděl.

Po kapele Ready Kirken vystoupí Marth-Music s pelhřimovským rodákem Martinem Vaverkou, který je od roku 2012 ředitelem Základní umělecké školy Kamenice nad Lipou. Po nich se vrátí Jiří Fryč s kapelou JF Kolektiv.

Před tradičním ohňostrojem, který vypukne ve 22.40, ještě vystoupí Ivan Hlas Trio. „A to bude druhý z vrcholů celých oslav. Na trio Ivana Hlase, které je na programu od devíti hodin večer, očekáváme také velkou návštěvnost," dodal Soukup. Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu.

Den pak zakončí další pop-punková kapela Rybičky 48, která na české hudební scéně působí už přes deset let.
Novinkou celých oslav je holografická water show, což je projekce do vodní stěny o velikosti asi 15 x 8 metrů. Bude se jednat o netradiční pohled na Kamenici. Projekce je na programu ve 22.30, až bude úplná tma. „Je to absolutní novinka, a to nejen v Kamenici, ale určitě i v okolí," řekl Soukup a dodal, že tímto se celá akce pomyslně vrací ke svým začátkům před jedenácti lety, kdy původní myšlenka a název oslav zněl „To v Kamenici ještě nebylo".
Pro malé návštěvníky bude k dispozici velká trampolína, na které můžou dovádět i čtyři děti najednou, a nafukovací skluzavka.

Zuzana Rodová