Každý účastník si do soutěže připraví jednu pomalou a jednu rychlou píseň, kterou následně odinterpretuje před porotou. „Máme věkové kategorie rozdělené tak, aby mohli zpěváci postupovat na další soutěže. Kategorie jsou podle věku, a také pro jednotlivce a skupinu. Umělci se mohou doprovázet na vlastní hudební nástroj anebo si nosí na CD nebo flash disku hudební podtext,“ přiblížil Jihlavského slavíka ředitel Domu dětí a mládeže Jihlava Vilibald Prokop.

KOLEDY V PODÁNÍ SBORU. Na jihlavském Masarykově náměstí zazní koledy v podání jihlavského sboru základní umělecké školy. Příchozí se mohou ke zpívání kdykoli přidat.
Koledy budou znít společně i na Jihlavsku

Minulé ročníky se konaly v jihlavském Divadle Na Kopečku, avšak letos zájemci zazpívají v Hotelu Gustav Mahler. Aktuálně je do soutěže přihlášeno přibližně 45 účastníků. „Oficiálně máme po termínu přihlášek, ale pokud by se někdo na poslední chvíli rozhodl, tak na našich internetových stránkách je přihláška ke stažení, takže bychom mohli zájemce ještě do soutěže zařadit,“ nabídl možnost ředitel Vilibald Prokop.

Velkou motivací pro soutěžící bude nejenom možný postup do celostátních kol Dětské porty, Sedmikvítku či ProRocku, ale také bývalá účastnice a jihlavská rodačka Markéta Procházková. „Markéta Procházková se slavíka zúčastní v rámci poroty a také nějakého vystoupení. Lidé ji mohou znát z televizních pořadů a muzikálů. Určitě je takovým zajímavým příkladem, kam až se to dá dotáhnout, protože působí na známých scénách,“ dodal závěrem Vilibald Prokop.

Ochotnický spolek Včelinec Zhoř.
V Divadle Na Kopečku zahrají Předváděčku

Hudebně soutěžní přehlídka se uskuteční v sobotu 25. listopadu ve společenském sále Hotelu Gustav Mahler již po šestadvacáté.