Bernard Fest přináší každý rok novinky. Jaké budou ty letošní?

Největší novinkou budou asi vratné kelímky, které na Bernard Festu použijeme poprvé. Záloha bude 2 žetony, tedy 60 korun, a bude na nich vizuál z naší kampaně pin – up. Kelímky můžou návštěvníci vrátit na konci festivalu, nejpozději v neděli dopoledne na naši značkovou prodejnu Bernard v Humpolci.

PROGRAM

Čtvrtek 20. června (od 16 hodin)
Vysočinka, soubory Základní umělecké školy Gustava Mahlera, Zléé Jazzyky a Mňága a Žďorp

Pátek 21. června (od 16 hodin)
Mirai, Tomáš Klus, Tři sestry, Mig 21 a Rybičky 48

Sobota 22. června (od 10 hodin)
Kašpárek v rohlíku, Jaroslav Uhlíř, Slza, Michal Hrůza, Son Caliente, Chinaski, Divokej Bill a Pipes and Pints. Před poslední kapelou dojde na tradiční festivalový ohňostroj.

Jaká je šance teď na přelomu května a června se ještě na festival dostat? Jak to v tuto chvíli vypadá se vstupenkami?

Již je téměř vyprodáno, ale stále ještě jsou k dispozici do konce května dvoudenní vstupenky za 1090 korun. Zdražovat se bude k 1. červnu, a to na cenu, která bude platit i na místě, tedy 1290 korun.

Když se nyní někdo rozhodne, že se do Humpolce na Bernard Fest vypraví, jaké má přímo ve městě nebo jeho okolí možnosti ubytování?

Co se týká ubytování, můžu doporučit stanové městečko v areálu AMK Humpolec pod Vilémovem, což je od samotné akce cca 1,5 kilometru. Další informace jsou na https://www.bernardfest.cz/stanove-mestecko. Jinak sehnat ubytování někde v hotelu či penzionu je asi nereálné, nebo to spíše dá více práce.

Pořadatel festivalu zajišťoval v předešlých letech kyvadlovou dopravu pro účastníky. Jak tomu bude letos?

Ano, počítáme s tím. Opět nabídneme majitelům vstupenek cestu do Humpolce z Pelhřimova a Havlíčkova Brodu a zpět zdarma. Informace o termínech a časech jistě proběhnou v Deníku a plakáty budouna zastávkách směr Humpolec.

Jakým způsobem bude letos organizováno parkování pro návštěvníky, kteří se na Bernard Fest vypraví vlastními auty?

Nikdy jsme neřešili parkování aut v rámci konání Bernard Festu, ale doporučuji využít i vzdálenější parkoviště, například pod fotbalovým hřištěm na Okružní ulici.

Jaká dopravní omezení si festival v Humpolci vyžádá? Kdy dojde k prvnímu dopravnímu omezení na Horním náměstí? Kdy bude Horní náměstí zcela uzavřeno?

Horní náměstí v Humpolci musíme uzavřít již ve středu 19. června, protože se staví podium. Stále však bude zachován průjezd podle hotelu Kotyza. Ve čtvrtek probíhá na festivalu náš regionální den, kdy od 16 hodin vystupují humpolecké kapely, na závěr Mňága a Žďorp. Teprve v pátek uzavíráme ráno i průjezd Horním náměstím pro auta, průchod pro pěší zůstává zachován.

K Bernard Festu patří doprovodné aktivity, například festivalové prohlídky Rodinného pivovaru Bernard. Jakou budou mít letos podobu?

Pro exkurze je vyhrazena sobota 22. června od 8 hodin až do 18 hodin a jsou jako vždy zdarma. Zájem je vždy obrovský, pivovar každoročně o Bernard Festu navštíví 600 lidí. Chodí se v intervalu po 20 minutách, každá skupinka může mít do 20 lidí.