Od 9. do 15. července se v Pelhřimově uskutečnila Pěvecká akademie legendární sopranistky Gabriely Beňačkové, divadlo Lubomíra Lipského přivítalo devět operních zpěváků z Ruska, Slovenska, Rumunska, Polska a pochopitelně i z České republiky.

Týdenní program akademie vyvrcholil pak závěrečným koncertem, na němž se veřejnosti představilo všech devět absolventů. „Bouřlivá reakce publika jen svědčila o vynikající umělecké úrovni a neopakovatelném zážitku,“ ohlédl se za zdařilou akcí ředitel akademie, tenorista Jakub Pustina, který je pěveckým kolegou, blízkým spolupracovníkem a také žákem této legendární pěvkyně.

Lidé i letos na Malý rockový festival dorazili. Postupně jim zahrály D.Ex, Hak Mak a The Revolt.
Staveniště mezi kulturním domem a kinem poznamenává návštěvnost

Letošní Pěvecká akademie Gabriely Beňačkové navázala na akademii loňskou, kterou vedl neméně hvězdný tenorista Petr Dvorský. „Tradice operních koncertů s umělci světového věhlasu v Pelhřimově vznikla díky panu starostovi Františkovi Kučerovi, který projevil zájem o naši spolupráci a díky kterému Pelhřimov mohl vidět a slyšet umělce z více než patnácti zemí světa,“ připomněl ředitel akademie.

Jakub Pustina poukázal i na věhlas lektorky, která vedla akademii v letošním roce. „Gabriela Beňačková patří mezi světovou elitu operních pěvců a mít možnost s ní pracovat je vždy nezapomenutelným a velice přínosným momentem, který je nesmírně důležitý ve vývoji každého pěvce,“ dodal Pustina.