Akce potrvá osm dní a vše odstartuje páteční představení divadla Kapota z Tábora, které do kulturního domu v Třešti přiveze komedii Dobré ráno, rodino! O úvodní i závěrečný večer se postará Divadelní soubor Karla Čapka z Třeště.

„Všechny přihlášené hry jsou soutěžní, odborná porota je tedy může nominovat na další divadelní přehlídky. Soubory budou usilovat o nominaci na divadelní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou, na Divadelní Piknik Volyně a dále doporučit na Popelku do Rakovníka,“ uvedla vedoucí kulturního odboru Třeště Romana Šťastná.

Ilustrační foto.
Řidič po nehodě nadýchal přes tři promile

Řada souborů jezdí do Třeště pravidelně. I letos proto lidé uvidí například divadelníky ze Stonařova, z Polné, ale i z domácí Třeště. Nově se představí například Divadlo Stodola z Jiříkovic či ochotnický soubor Forbína z Jistebnice či divadelní soubor Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy v Telči. Účast je otevřená, na divadelní jaro do Třeště se mohou hlásit ochotnické soubory napříč republikou.

„I letos bude o vítězích rozhodovat tříčlenná porota s předsedou Ladislavem Vrchovským a dalšími dvěma členy. Stejně jako loni jimi budou Alena Veliká a Jiří Štefanides,“ dodala vedoucí třešťské kultury.

Vstupenky na večerní představení stojí 80 korun, dopolední a odpolední vyjde na 40 korun. Zájemci si mohou místa rezervovat na webových stránkách Třeště.

Aneta Machová, Ždírec, 4. března 2018, 50 cm, 3 030 g
Podívejte se na další krásná miminka a hlasujte v anketě