Do turnaje si nachystali hned tři vystoupení. „Budeme soutěžit v kategoriích hip hop a scénický tanec. V první zmiňované kategorii to bude vystoupení Zombie, které je vyňaté ze show Michaela Jacksona Tribut,“ začal s vyprávěním taneční lektor Ondřej Hašek.

V kategorii scénický tanec se tanečníci představí hned se dvěma tanci. „Prvním je směsice irských tanců s názvem Keltská Show. Druhé vystoupení je více lyrické a jmenuje se stejně jako píseň, na kterou budeme tančit, a to Titanium,“ pokračoval Hašek.

Organizátoři letos přicházejí s novinkou. „Na základě podnětu od soutěžících letos chystáme jednu novinku, a to otevření další taneční kategorie fitness a zumba dance. Další kategorie jsou stejné jako v minulých letech, country tance, orientální a cikánské tance, hip hop a moderní tanec, scénický tanec a tanec s náznakem děje,“ vyjmenovala organizátorka soutěže Jana Ruszó.

Nad přihlášením do nové kategorie uvažovali i v Nové Vsi. „Jelikož jsem zumba instruktor, tak jsem přemýšlel, že bych s dětmi něco secvičil. Bohužel se ale zatím nenašel čas, tak to asi necháme až na příští rok,“ nastínil své plány Hašek.

Ilustrační foto
Špatně zabržděné auto se rozjelo a narazilo do značky

Program soutěže bude opravdu pestrý. „Během dne vystoupí také hosté. Letos to budou profesionální tanečníci z oblasti break dance a společenských tanců. V rámci přestávek se mladí tanečníci mohou také účastnit výtvarné soutěže, která probíhá na místě, vyfotit se ve fotokoutku nebo se pobavit s hosty,“ informovala Ruszó.

Soutěží bude provázet oblíbená moderátorka. „V tomto roce krom významných tanečních hostů již pošesté zasedne v porotě herec Richard Trsťan a pozvání přijala také Veronika Kašáková. Výraznou změnou je i změna moderátora. Těšíme se na Markétu Ježkovou, kterou známe jako bývalou moderátorku Evropy 2,“ neskrývala nadšení Ruszó.

Tanečníci trénují už několik měsíců. „S prvními zkouškami jsme začali už minulý školní rok. Během letních prázdnin jsme netrénovali, aby si děti mohly užívat volna naplno. Nyní se snažíme scházet minimálně jednou týdně, když se zadaří, tak i víckrát,“ prozradil Hašek.

Domovy tančí 2017 proběhne 7. listopadu v Praze ve Slaném. „Samotná soutěž bude časově dost náročná a zabere takřka celý den. Nicméně pokud zbyde čas a děti budou mít chuť, nebráním se ještě vyrazit na nějaké pražské památky,“ dodal s úsměvem Hašek.