„Během večera zazní hity světových jmen, jako je Ella Fitzerald, Luis Armstrong, Billie Holiday, Nat King Cole a další. Nebudou však chybět ani interpreti současné jazzové a swingové scény, půjde například o skladby Zuzany Navarové či Karla Plíhala,“ uvedla Mirka Kvíčalová, tisková mluvčí HDJ.

Bee Band je seskupení jihlavských hudebníků zaměřujících se hlavně na 20. a 30. léta, kdy světem hudby hýbaly rytmy jazzu a swingu. Kvartet v současné době tvoří kytarista Vojtěch Emmer, hráč na piáno, kytaru a membranofon Přemysl Hrubý, basista a hráč na balalajku Martin Chaloupka. Jedinou ženou v uskupení je zpěvačka Michaela Emmerová.

Ilustrační foto.
Cykloturistickou sezonu odstartovaly desítky jezdců

Bee Band má za sebou koncertování na různých místech. Kromě klubů je mohou fanoušci slyšet například i v kostelích, galeriích, na koupališti, v tělocvičnách či na hradě. Hned v sobotu 28. dubna vystoupí například na festivalu vína ve Žďáru nad Sázavou.

Akce se koná v rámci oslav 100 let republiky a pořádá ji Muzeum Vysočiny Jihlava společně s Horáckým divadlem v Jihlavě.