ŽĎÁR N. S. – JABLONEC 6:4
Stav série: 1:0

Do prvního utkání semifinálové série vlétly Plameny jako velká voda. Už po sedmnácti vteřinách hry viděly zaplněné tribuny úvodní branku, Štěpánkovu nahrávku proměnil Vítek – 1:0. V 5. minutě unikl Gregar a bekhendovou střelou přidal druhou branku. Už na 3:0 pak v 11. minutě při dvojnásobné početní výhodě zvýšil Kuřítko. Jablonečtí Vlci se vrátili do zápasu ve 14. minutě, z pravého kruhu se trefil Pavlů. O tři minuty později však našel Střecha hokejku Kovářů a bylo to znovu o tři góly – 4:1.

Úvod prostřední části vyšel lépe hostům, v čase 20:48 snížil střelou z mezikruží Nevyhoštěný. Žďár poté získal převahu, dobré příležitosti měli Kuřítko s Burešem, jenže opět zahřmělo na druhé straně. Vyloučení Jíchy potrestal ve 32. minutě Bříška – 4:3. Vrátit klid na domácí hokejky mohli Beneš s Pytlíkem, na gólmana hostů ale ani jeden z nich nevyzrál.

Ilustrační foto.
Srážka dvou aut si vyžádala lidský život

Také start závěrečné dvacetiminutovky přinesl gólovou situaci. Na začátku 42. minuty se před brankovištěm Jablonce rychle zorientoval Kuřítko a svým druhým gólem v utkání zvýšil na 5:3. Radost domácím vydržela jen čtyři minuty, Bříška zařídil snížení na rozdíl jediné branky. Rozhodnutí padlo necelé čtyři minuty před třetí sirénou, Střechovu nahrávku zužitkoval Kunstmüller – 6:4. Plameny si tak zaslouženě připsaly první bod v sérii.

„Rozhodla první třetina, v níž jsme dali čtyři branky. Ve druhé třetině jsme měli ještě více šancí, ale paradoxně jsme dvakrát inkasovali. V závěru jsme si zápas pohlídali,“ těšilo kouče Plamenů Michala Konečného.

Branky a nahrávky: 1. Vítek (Štěpánek), 5. Gregar (Kolda), 11. Kuřítko (Bureš, Jícha), 17. Kovářů (Střecha), 42. Kuřítko (Bureš), 56. Kunstmüller (Střecha) – 15. Pavlů (Víšek), 21. Nevyhoštěný (Pavlů), 32. Bříška (Víšek, Tondr), 45. Bříška (Pavlů). Rozhodčí: Vrba, Skopal – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 526. Třetiny: 4:1, 0:2, 2:1. Žďár nad Sázavou: Sláma (Radosta) – Pleva, Poizl, Peslar, Lojek, Hort, Kolda, Sedláček – Pytlík, Vítek, Štěpánek, Kuřítko, Bureš, Jícha, Kunstmüller, Beneš, Gregar, Kovářů, Gergel, Střecha.

H. BROD – M. BUDĚJOVICE 3:2
Stav série: 1:0

První třetina přinesla vcelku vyrovnaný hokej. Aktivnější byli sice domácí, ale nebezpečnější příležitosti měla hostující Žihadla. Ta šla také hned ve 2. minutě do vedení. Sobotka poslal do úniku Krutiše, ten nejprve nastřelil Novákův beton, ale napodruhé už mířil do sítě. Šanci na srovnání měli domácí v přesilové hře. Kulhánek vypálil, Brož vyrazil puk ramenem, ale nevěděl, kde je. Bruslaři však nedokázali kotouč dorazit do sítě. Ve velké šanci se pak objevil Pucher, ale nadvakrát nepřekonal Nováka.

Do druhé třetiny nastoupili domácí se zlepšeným výkonem, kdy měli navrch. Pomohly jim i přesilové hry, a jednu také využili. Kozlík přiťukl puk Endálovi. Ten se obtočil okolo branky a došťouchl puk do sítě. Pak ještě dvě šance zlikvidoval Brož. Slibnou příležitost si vytvořila i Žihadla, ale obrana domácích ji zažehnala.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel domácím na jedničku. Hned ve 42. minutě tečoval Voříšek nahození Valy a poslal domácí do vedení. Jenže pak zabrali hosté, kteří se tak o čtyři minuty později radovali z vyrovnání. Bulín objel branku Nováka a nekompromisně zasunul puk do sítě. Jenže domácí se nevzdali a střeleckou aktivitu proměnil ve vítěznou branku kapitán Třetina. Voříšek mu vrátil puk a Třetina jej poslal za přesouvajícího se Brože.

Nový kruhový objezd je u katastrálního úřadu v ulici Bedřicha Václavka.
V Třebíči je nový kruhový objezd. Někteří řidiči reagují zmateně

„V první řadě musím říct, že je to pro nás velice důležité vítězství. První zápas série je vždycky hodně důležitý. Hodně jsme bruslili, opět jsme vyhráli po velmi dobrém kolektivním výkonu. Hrozně si tohoto vítězství ceníme,“ řekl k utkání trenér Bruslařů Václav Adam.

„Vzhledem k tomu, jak se Broďáci chovají, tak jsem se rozhodl, že žádné rozhovory poskytovat nebudu. K ničemu se nebudu snižovat,“ zlobil se po zápase budějovický trenér Augustin Žák.

Branky a nahrávky: 31. Endál (Kozlík, T. Semrád), 42. Voříšek (Vala), 53. Třetina (Voříšek, Endál) – 2. Krutiš (Sobotka), 46. J. Bulín (Matějka). Rozhodčí: Barek, Pilný – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 608. Třetiny: 0:1, 1:0, 2:1. Havlíčkův Brod: Novák – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Lacina, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina, Přidal – Michálek, Milfait, Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj. Moravské Budějovice: Brož – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín, Sobotka.

Program 2. zápasů semifinále play-off II. ligy – (úterý 27. března v 18.00): Moravské Budějovice – Havlíčkův Brod, Jablonec nad Nisou – Žďár nad Sázavou.