JIHLAVA - PLZEŇ 1:2

Dukla potřebovala opo dvou domácích ztrátách zabrat, a navázat na překvapivou výhru z Vítkovic. Utkání začalo ve 3. minutě velkou šancí Straky, ale Škarek betonem dobře zasáhl. Necelou minutu poté mohla skórovat i Dukla, jenže i Svoboda byl pozorný po akci Semana s Čachotským. Potom publiku vzrušil nešetrný zákrok Hollwega na M. Hlinku (skončil na vyšetření v nemocnici, utkání navíc nedohrál ani obránce Bryhnisveen), a pak se počítaly šance na straně nabuzené Dukly. Seman a v přesilovce Čachotský však mířili po rychlých akcích jen do výstroje Svobody. Celek z Vysočiny měl ideální příležitost dostat se do vedení při 160 sekund dlouhé přesilovce pět na tři v plovině prvního dějství, jenže i přes velký tlak a několik dobrých šancí neskóroval.

Udeřili tak Indiáni, když se po chybném rozehrání Škarka prosazoval důrazný Indrák. Puk si ale zřejmě srazili do branky domácí beci.

Do druhé třetiny lépe vstoupili jihlavští hokejisté, jenže k jejich smůle Diviš po pěkné přihrávce Čachotského trefil jen konec Svobodovy hole a puk se pak ještě odrazil od břevna. ve 27. minutě se pak zjevil před Škarkem Chalupa, nestačil už však dobře zamířit. Při vyloučení Půži pak ujel Anděl, jenže jeho únik gólem neskončil, na druhé straně se zapotil Škarek při střelách Gulaše a Mertla. Ve 35. minutě se dostal k puku Kubalík a jeho tečovaná střela málem zaskočila Svobodu, vyrazil ji maskou. Těsně před druhým odchodem do kabin chyboval Kajínek, Kratěna ale na Škarka nevyzrál.

Útočník Václav Kadlec.
Vysočina odehrála na Letné statečnou partii, srazil ji gól z úvodu

V závěrečném dějství působili na ledě podstatně lépe plzeňští hokejisté. Škarek s námahou ustál dobrými zákroky oslabení i šanci Straky. Na pohotový švih Stacha ve 45. minutě však už nestačil. To Svododa chytal famózně, zlikvidoval několik dobrých šancí Jihlavy. Vyjímal se hlavně zákrok lapačkou při střele Čachotského v 58. minutě při dvojnásobné přesilovce Dukly. Ve standardním oslabení však už nestačil na Semanovu dorážku, kterou však musel posvětit videorozhodčí. Vyrovnat však už Jihlava nestačila, v poslední sekundě spálil při power-play šanci Jiránek.

"Míra Svoboda odchytal perfektní zápas, naštěstí to v závěru vyčapal. Jinak jsme viděli bojovný hokej, uspět nebylo rozhodně jednoduché. Důležité bylo, že jsme přestáli v první třetině dvojnásobné oslabení, a potom dali gól. Druhá třetina už nebyla z naší strany tak vydařená, ale parádně jsme začali tu třetí. Vítězství je důležité," hodnotil duel plzeŇský kouč Ladislav Čihák.

"Dnes rozhodly přesilovky. My jsme nedokázali dvakrát využít pět na tři, jinak nemáma hráčům co vyčíst. Nemají se za co stydět, s kvalitním a zkušeným soupeřem odehráli dobrý zápas. Mrzí mě, že jsme ztratili dva hráče, Hlína bude čtrnáct dní ve špitále, Nicolai je ještě na vyšetření. Fauly to nebyly, kluci nebyli připravení na souboj," posteskl si keho protějšek František Zeman.

Branky a nahrávky: 59. F. Seman – 18. Indrák, 45. Stach (Straka). Rozhodčí: Pešina, Souček – Polonyi, Rampír. Vyloučení: 2:6, využití: 1:0. Diváci: 5 639. Třetiny: 0:1, 0:0, 1:1.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Stříteský, Ulrych, Bryhnisveen, Kajínek, Půža - Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, Seman, Zeman - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, Hubáček, Váňa.
Plzeň: M. Svoboda – J. Kindl, Jones, Moravčík, L. Kaňák, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička – Schleiss, Mertl, Gulaš – Pour, Kracík, Indrák – Stach, Kratěna, Straka – Chalupa, Preisinger, Hollweg.