H. BROD – PÍSEK 5:3
Domácí vstoupili do utkání sice dobře, ale své šance neproměnili. Naopak ve vlastní přesilovce mohli inkasovat, ale Marek se nenechal prostřelit. Přesto šel Písek ve 14. minutě do vedení, přesně mířil Urbanec. Domácím se podařilo minutu před koncem srovnat. Puk se odrazil Benešovi, který zamířil na vzdálenější tyč.

Po návratu z kabin mohl jít Písek opět do vedení, ale Cibochovi se zakončení nepovedlo. Přišel trest, udeřilo na druhé. Nejdříve sice Endálovu střelu zastavila tyč, ale Třetina už mířil do sítě, když dorazil vyražený puk. O pět minut později Michálek obral o puk píseckého zadáka a zakončil přesně. Dvoubrankové vedení ale Bruslařům vydrželo jen tři minuty. Urbanec vystihl přihrávku Michálka a nájezd na Marka proměnil.

Oslavy nejveselejšího židovského svátku Purim.
Víkend bude s oslavou a dětským bálem

Poslední třetina přinesla hokej nahoru a dolů. Šance střídala šanci. Jako první se rozjásali fanoušci domácích, když Endál využil přihrávku Třetiny. O minutu později ale snížil Strnad. Ovšem dvoubrankový náskok pak potvrdil kapitán Třetina.

„Dneska dostali prostor i dorostenci, neodehráli to špatně. Je dobře, že jsme zakončili základní část výhrou, ale bylo to utrápené. Zase jsme dělali úplně zbytečné chyby vzadu a výsledek je takový, jaký je. Potěšit nás může výhra, ne předvedená hra,“ uznal brodský kouč Václav Adama.

Jeho svěřence už v sobotu čeká první zápas play-off, kdy narazí na tolik neoblíbeného soupeře z Českých Budějovic, David Servis. Proti němu se budou muset obejít bez nejzkušenějšího obránce Jiřího Vašíčka, který laboroval se zraněným prstem na ruce a musí v nejbližší době na operaci. Sezona tak pro něj skončila.

Branky a nahrávky: 19. Beneš (Kuchta, T. Semrád), 29. Třetina (Dvořák), 34. Michálek, 51. Endál (Třetina, Kulhánek), 60. Třetina (Kulhánek) – 14. Urbanec (Bárta, Volf), 37. Urbanec, 52. Strnad (Turek).

Rozhodčí: Král – Vašíček, Zedník. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 338. Třetiny: 1:1, 2:1, 2:1. Havlíčkův Brod: Marek – T. Semrád, Vacík, Vala, Dvořák, Kulhánek, Horák, Balgalvis – Endál, Třetina, Přidal – Michálek, Milfait, Voříšek – Kozlík, Kuchta, Beneš – Ludvík, Šuhaj.

M. BUDĚJOVICE – PELHŘIMOV 12:2
V posledním kole základní části se hrálo už jen o body do tabulky. Zatímco Žihadla měla jistotu čtvrtého místa i soupeře pro play-off, kam Lední medvědi nepodívají. První šanci měl pelhřimovský Heinrich, který se ocitl sám před gólmanem, ale Brož jej vychytal. Ráz utkání v podstatě určila poslední pětiminutovka první třetiny, kdy vstřelili domácí tři slepené góly. A to ještě mohl zvýšit Matějka, ale jeho samostatný únik Šoustal v bráně hostí vychytal.

Moravské Budějovice po změně stran přidaly další čtyři branky, na které soupeř odpověděl pouze jednou. Kanonádu spustil z počátečního náporu trefou do šibenice Matějka. Zhruba v polovině zápasu skóroval ve vlastním oslabení Jan Bulín – 5:0. Brzy na to mohli o sobě dát vědět i Lední medvědi, když se za obranu dostal Čermák, ale rozezvučel brankovou konstrukci. Hostitelé odpověděli Juráněm, který zachytil rozehrávku soupeře, ale svůj pokus otřel o tyč. Netrvalo však dlouho a Pelhřimov se dočkal. V početní výhodě zužitkoval při přečíslení tři na dva pobídku před odkrytou klec Mejzlík. Žihadla kontrovala dvěma góly těsně před druhou sirénou.

Svěřencům Augustina Žáka patřila i třetí část, která začala tutovkou Saláka, ale ten osamocený před hostující brankou na Šoustala nevyzrál. Následně chybu Pelhřimovských potrestal Horký – 8:1. Vzápětí sice snížil svojí druhou trefou Mejzlík, ale to bylo ze strany hostí vše. Netrvalo dlouho a hattrick završil domácí Matějka, který se poté trefil i počtvrté. Poslední dva přesné zásahy si Budějovičtí nechali i na závěr, kdy pohlednou akci na jeden dotek zakončil Pucher mladší a na konečných 12:2 po něm upravil podruhé skórující Jan Bulín.

„Utkání probíhalo v takovém přátelském duchu. Bylo to dáno tím, že soupeř končil sezonu a pro nás to byla příprava na play-off. Zastříleli jsme si, ale moc dobře také nehráli. Proti Táboru musíme být lepší,“ má jasno trenér Žihadel Augustin Žák, který už pozornost soustředí na vyřazovací boje. „Chceme postoupit, ale víme, že to nebude jednoduché. Ať už hrajeme s Táborem nebo jiným soupeřem,“ podotýká budějovický kouč. Jeho tým čtvrtfinálovou sérii proti Táboru zahájí v sobotu na domácím ledě.

Pro hosty byl zápas tečkou sezonou. „Utkání se nám bohužel nepovedlo. V první třetině jsme nehráli špatně, vytvořili jsme si i několik šancí, ale pak jsme dostali slepené góly. Hráčům nemohu vytknout snahu, soupeř nás prostě přehrával,“ přiznal trenér Ledních medvědů Jan Dvořák.

Branky a nahrávky: 15. Krutiš (Horký, Peroutka), 16. Salák (J. Bulín, Lupač), 17. Horký (Krutiš), 24. Matějka (Pucher, Čermák), 29. J. Bulín (Juráň), 40. Horký (Krutiš), 40. Matějka (Kabelka, Čermák), 45. Horký, 47. Matějka (Peroutka), 57. Matějka (Juráň), 60. Pucher ml. (Matějka, Peroutka), 60. J. Bulín (P. Bulín, Peroutka) – 32. Mejzlík (Čermák, Heinrich), 46. Mejzlík.

Rozhodčí: Ondráček – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 341. Třetiny: 3:0, 4:1, 5:1. M. Budějovice: Brož – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín. Pelhřimov: Šoustal – Vrátný, Port, D. Kasalý, Kalenda, Mejzlík, Heinrich – Plachý, Oščádal, Čermák, Hráček, F. Kasalý, Buchta, Šulák, Kaminsky.

D. SERVIS – ŽĎÁR N. S. 3:7
Jako již tradičně poslední dobou, i tentokrát odcestovaly Plameny k zápasu ve výrazně omlazené sestavě. To jim však nebránilo, aby šly v 7. minutě do vedení brankou Beneše. Českobudějovický tým odpověděl dvě minuty před první sirénou brankou Bárty.

Také začátek druhého dějství vyšel lépe Žďáru, premiérovým gólem v dresu Plamenů se blýskl Nagy. Při střelecké chuti hrající Beneš přidal třetí branku, domácí sice snížili, ale poslední slovo měl v poslední minutě prostřední části hostující Stehlík – 2:4.

Do závěrečné dvacetiminutovky vystřídal v brance hostů Radosta Slámu a mohl hned v první minutě sledovat, jak Krupka nekompromisně potrestal chybu obrany David Servisu – 2:5. V 50. minutě Beneš pěkně uvolnil Kovářů a bylo definitivně rozhodnuto. V závěrečné desetiminutovce ještě padlo po jedné brance na každé straně. Plameny tak potvrdily roli favorita a v prvním kole play-off narazí na Klatovy.

„Hrál se hodně otevřený hokej. Mě těší, že naši mladí hráči, kteří opět dostali šanci, nezklamali. Nyní už se soustředíme na play-off. Čekají nás Klatovy, záleží pouze na nás, jak k tomu přistoupíme,“ hodnotil středeční zápas, ale také jméno soupeře pro play-off trenér Žďáru Michal Konečný.

Branky a nahrávky: 18. Bárta, 38. Sumerauer (Bárta), 55. Vylíčil (Macháček, Sumerauer) – 7. Beneš (Kovářů, Stehlík), 25. Nagy (Gregar, Bureš), 32. Beneš (Bureš), 40. Stehlík (Gergel, Střecha), 41. Krupka, 50. Kovářů (Beneš, Hort), 59. Stehlík (Peslar).

Rozhodčí: Horňáček – Jindra, Sanuel. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Třetiny: 1:1, 1:3, 1:3. Žďár nad Sázavou: Sláma (41. Radosta) – Pleva, Poizl, Peslar, Klodner, Sedláček, Kolda, Hort – Konečný, Štěpánek, Bureš, Beneš, Stehlík, Gregar, Nagy, Krupka, Gergel, Kovářů, Střecha, Dospěl.

 1. H. Brod⋌36 23 4 2  7 188:105 79
 2. Žďár n. S.⋌36 22 3 2  9 166:119 74
 3. Kolín⋌36 19 3 3 11 122:95  66
 4. M. Budějovice⋌36 19 3 1 13 146:116 64
 5. Tábor⋌36 17 2 2 15 113:115 57
 6. Nymburk⋌36 13 2 7 14 124:122 50
 7. Klatovy⋌36 13 3 4 16 123:157 49
 8. David Servis⋌36 12 4 3 17 127:139 47
 9. Pelhřimov⋌36 10 1 1 24 121:183 33
10. Písek⋌36  6 1 1 28  84:163 21