Existuje velká šance, že by se letošní světový šampionát mohl uskutečnit se žďárskou stopou. V aktuálním výběru, který čítá 23 jmen (chybí v něm hráči, kteří bojují v závěru play-off předních evropských lig, popř. NHL – pozn. red.), je totiž také odchovanec žďárského hokeje Martin Kaut, který na sebe v tomto extraligovém ročníku upozornil v dresu Pardubic.

Radešínská Svratka (v oranžovém) musela celý podzim odehrát na hřištích soupeřů. Domácí premiéra této sezony jí vyšla, když zdolala Nedvědici (v červeném) 3:1.
Radešínka zahájila jaro vítězstvím v derby

Kaut ve své druhé sezoně ve 45 zápasech včetně play-off nasbíral 21 bodů za dvanáct branek a devět asistencí. Na přelomu roku pak reprezentoval na mistrovství světa hráčů do 20 let. „Mladí hráči mají možnost se ukázat a třeba jim to otevře cestu dál. Kaut odehrál dobře dvacítky i play-off, proč mu nedat šanci,“ sdělil novinářům kouč českého týmu Josef Jandač.

Možná ještě vetší šance než Martin Kaut má další odchovanec Žďáru Martin Nečas. Ten má s Kometou Brno namířeno do extraligového finále, navíc se mu daří bodovat, naposledy brankou pomohl svému celku k druhé semifinálové výhře v Plzni.