Bruslaři byli v Opavě v první třetině horším týmem a prohrávali po ní 0:2. Nejdříve nechali ujet ve vlastním oslabení TomášeRouska a o dvě minuty později byl volný před brankou Petr Wolf. Nástup do druhého dějství ale patřil hostům z Vysočiny. Luboš Voříšek ještě velkou šanci spálil, ale v přesilovce pět na tři se prosadil Vojtěch Holenda. Bruslaři byli na koni a toho využil Dominik Dušek – 2:2.

Jenže o minutu později se prosadil domácí Josef Danielčák, který se po tvrdé střele a dalším samostatném úniku trefil i minutu před druhou sirénou. Opavskou výhru pečetil v power-play Jan Štindl.

VYSOKÝ DEBAKL

Plameny odehrály v Havířově výbornou první třetinu, ale skórovat se jim nepodařilo. V 18. minutě sice ve dvojnásobné přesilovce dostali puk za gólmana Martina Šindelku, ale toho trefil před tím puk po Lojkově střele do masky, a tak rozhodčí branku neuznali.

Favorit se dostal ve 25. minutě po střele Marka Haase do vedení, které i přes snahu Žďáru zvýšil do konce druhé části Dominik Pawliczek. Plameny dokázaly ve třetí třetině sice snížit na 3:1 zásluhou Martina Gregara, ale potom už nestačily na rychlé akce Havířova. Nakonec se zrodil krutý debakl 7:1, pod který se podepsali trefami dvougólový Šimon Kratochvíl, Matouš Čmiel, Petr Antoníček a druhou brankou v utkání Haas. „Trápíme se celou sezonu. Bohužel nevyužíváme naše šance a pak inkasujeme po zbytečných chybách, kterým se nevyvarujeme,“ opět smutnil žďárský kouč Vojtěch Šír, jehož mužstvo prohrálo už osmé utkání za sebou.

Hokejisté Třebíče porazili Jihlavu 3:1.
Beze změny. Hokejisté Třebíče ovládli i třetí derby v sezoně

Žďár nad Sázavou vyzve v dalším kole, které je na programu ve středu od šesti hodin odpoledne, na domácím stadionu Havlíčkův Brod.

OPAVA – HAVL. BROD 5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Rousek (Štěpánek), 18. P. Wolf (Štindl), 31. Danielčák (P. Wolf, Šindelář), 39. Danielčák (Štindl), 60. Štindl – 27. Holenda (Kuchta, Oščádal), 30. Dušek (Kopic, Vašíček).
Rozhodčí: Held – Rychlý, Vengřín.
Vyloučení: 7:4.
Využití: 2:1.
Diváci: 452. 

HAVÍŘOV – ŽĎÁR N. S. 7:1 (0:0, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 25. Haas (Tvrdý, Havlík), 33. Pawliczek (Hudec, Kratochvil), 42. Ćmiel (Antoníček, Kolarz), 46. Kratochvil (Spratek, Pawliczek), 50. Haas (Kuboš, Antoníček), 52. Antoníček (Ćmiel, Mrva), 56. Kratochvil (Spratek, Hudec) – 44. Gregar (Lojek, Vaňkovský).
Rozhodčí: Rapák – Klimek, Hladík.
Vyloučení: 4:2, bez využití.
Diváci: 889.