Tým ze slezské metropole je v utkání určitě favoritem, před pauzou kvůli turnaji Karjala chytil velmi dobrou formu. Z posledních tří důležitých zápasů vydoloval stoprocentní zisk devíti bodů. To Dukla musí zareagovat na poslední domácí ztráty: S Pardubicemi neudržela v závěru nadějný jednobrankový náskok, proti Kometě Brno pak dvakrát inkasovala a naopak sama nevstřelila ani gól.

Jiří Kajínek, odsouzený vrah, míří 23. května po 23 letech na svobodu z věznice v Rýnovicích v Jablonci nad Nisou díky milosti, kterou mu udělil prezident Miloš Zeman.
Kajínek zájemcům v Jihlavě podepíše svou knihu

Ve prospěch Jihlavanů naopak hraje fakt, že v domácím prostředí dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející vzájemný zápas. V osmém kole díky třem brankám v závěrečné části vyhrála 4:2. „Hráči měli před třetí třetinou velké odhodlání a ukázali svou sílu. Po právu se nám povedlo zápas otočit a nechat tři body doma,“ zavzpomínal na první vzájemný ostrý zápas po dvanácti letech asistent trenéra František Zeman.

Dukla navíc vyztužila (ofenzivní) obranné řady a v přestávce se posílila o obránce Matěje Stříteského z Mladé Boleslavi. „Matěj je typ hráče, který zapadá do naší filozofie a koncepce. Je v ideálním věku a našli jsme společnou řeč, co se herního projevu týče," uvedl na adresu sedmadvacetiletého beka jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Zajištěná látka.
Dvě mouchy jednou ranou. Policie dopadla výrobce pervitinu i dealerku

S respektem k utkání pak přistupuje i pátý tým tabulky. „Souhlasím s tím, že Dukla je velice nepříjemný soupeř. Je nevyzpytatelný a totálně zarputilý. Jak je navíc tabulka vyrovnaná, tak se vše maže, každý bere body každému,“ uvedl na klubových stránkách asistent trenéra Pavel Trnka.