Jednohubky s uzeným lososem

Budeme potřebovat (na 20 ks):

  • 100 g uzeného lososa
  • 200 g krémového sýru (Gervais/Lučina)
  • 1/2 salátové okurky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 větší stroužek česneku
  • kopr
  • cca 40 ml smetany
  • sůl
  • pepř
Plněná vařená vejce.
Nevíte co s vejci po Velikonocích? Inspirujte se následujícími recepty

Postup:

Polovinu okurky rozdělíme na třetiny a nakrájíme na tenké podélné plátky. Ty následně nakrájíme na tenké nudličky. Střed okurky nepoužijeme, je moc vodnatý.

Nudličky okurky dáme do misky. Osolíme, přidáme citrónovou šťávu a olej. Promícháme a necháme 20 minut odležet.

Poté dochutíme cukrem a důkladně promícháme.

Okurku dáme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu.

Krémový sýr dáme do misky a přidáme utřený česnek, nasekaný kopr, sůl a pepř. Promícháme a dle potřeby lehce povolíme smetanou, tak aby vznikla jemná pomazánka.

Bagetku nakrájíme na plátky. Každý plátek potřeme pomazánkou.

Přidáme okurku.

Nahoru dáme kousek uzeného lososa a dozdobíme koprem.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.