Ta navíc lídrovi soutěže a už téměř jistému postupujícímu nastřílela pět branek.

"Pro mě to byl zápas roku. Kluky jsem na to dlouho připravoval. Chtěli jsme proti silnému soupeři dokázat, že umíme hrát fotbal. Jsem moc rád, že se nám to povedlo," jásal trenér Slovanu Vlastislav Machoň.

Ten využil svých dlouholetých známostí a taktiku na suveréna soutěže šil s trenérskými celebritami. „Radil jsem se s Vlastou Petrželou a zavolal jsem i Pavlu Řehákovi. Dali mi rady, kterých jsem se držel. Potěšilo mě, že se oba pak zajímali o výsledek, volal jsem jim ho hned z kabiny," sdělil Vlastislav Machoň.
A co ligoví lektoři radili? „Shodli jsme se na tom, že bude nejlepší, když maximálně zhustíme naší polovinu a necháme soupeře hrát. Postavil jsem dva robustní stopery, abychom eliminovali hlavičkáře Štrose. Na kraje zálohy jsem dal rychlé hráče," vysvětlil kouč momentálně třetího týmu tabulky.

Hlavní zbraní Světlé je ale Miroslav Křikava, který do Kamenice jel s vizitkou autora 32 gólů ve 20 zápasech. Osobního strážce ale nedostal. „Bylo by to zbytečné, umí to jeden na jednoho, těžko se hlídá. Raději jsme maximálně zhušťovali prostor," prozradil, co nakonec platilo, Vlastislav Machoň.

Rychlost hrotů Slovanu rozhodla

Na mokrém terénu Kamenice tvrdě pracovala, soupeři nedala vydechnout. Nasazení hráčů bylo enormní. „Chtěl jsem od kluků, aby bojovali, hráli důrazně, ale ne sprostě. To se nám podařilo," liboval si kouč a potvrdil, že ofenzivní taktika Světlé hrála jeho týmu vyloženě do karet. „My to do plných neumíme. Poslední zápas v Dobroníně toho byl důkazem. Tam jsme v devíti útočili a nakonec jsme dostali šest gólů. Přitom jsme byli herně jasně lepší. Máme pohyblivé útočníky, kterým svědčí hra na brejky," vysvětlil Machoň.

Ještě jedna věc byla pro úspěch domácích maximálně důležitá. Mezi tyčemi byl naprosto spolehlivý Votápek. „Je to naše opora a poslední dva zápasy ukázaly, jak špatně na tom jsme, když ho v brance nemáme. Tentokrát jsme se o něj mohli opřít, zachytal skvěle," chválil kapitána týmu trenér.
Kamenice se drží na fantastické třetí příčce, což je pro nováčka soutěže výsledek jako hrom. Vlastislav Machoň ale cíle zatím nemění: „Byl by pro nás úspěch, kdybychom skončili ve středu tabulky," prohlásil.