Zajímavý duel se odehraje v sobotu u Doubravy, místní prostředí dobře zná kouč z Vrchoviny Richard Zeman. „Do Ždírce to není daleko a já se na zápas samozřejmě hrozně moc těším. Je tam příjemná atmosféra a rád bych se odtud vracel s postupem,“ netajil se ambicemi Zeman a dodal: „Je to zápas o Velké Meziříčí a my bychom rádi fanouškům udělali radost. Není to do Ždírce daleko, takže doufám, že jich za námi hodně přijede.“

Přestože strávil ve Ždírci krásná léta, aktuální tým moc nezná. „Souvisí to s tím, že jsem se s Tatranem naposledy utkal před rokem. My jsme teprve od středy v přípravě, navíc kádr Ždírce prošel změnami a ještě nějaké změny určitě přijdou,“ uvedl Zeman.

Ředitel FC Vysočina Jan Staněk.
Klub lety postupně stagnoval, musíme zlepšit jeho vnímání, říká Staněk

Prakticky stejně je na tom i trenér domácího Ždírce Martin Slavík. „Jsme teprve v prvním týdnu přípravy a nemá cenu shánět o soupeři nějaké informace, přestože už je tady podtext soutěžního utkání. Pro nás to bude první příprava a také k tomu taky tak přistupujeme,“ potvrzuje kouč Tatranu.

Žádná selanka prý však diváky rozhodně nečeká. „Bylo by příjemné postoupit. Pohár se ve Ždírci dlouho nehrál, takže i hráči byli sami pro, aby si takový zápas vyzkoušeli. Další zápas s třetiligovým soupeřem by nebyl k zahození,“ připustil Slavík a dodal: „Akorát nám to trochu naboří termíny dalších přípravných utkání a já jsem typ, který má rád, když věci mají svůj řád.“

Také Stará Říše nebude muset daleko cestovat. Proti Třebíči, která smolně neudržela na jaře MSFL, pojede do Trnavy na Třebíčsku. Tým Luďka Kovačíka má na svého nedělního soupeře příjemné vzpomínky. V poháru se s Třebíčí v domácím prostředí utkal před dvěma roky a byla z toho šokující drtivá výhra 4:0. HFK má tedy co vracet a další osudové setkání by ho čekalo hned za týden. Na vítěze totiž čeká brněnská Líšeň, s níž Třebíč mimo jiné prohrála jarní dostihy o záchranu.

Mistrovství České republiky juniorů odstartovalo v neděli na letišti v Henčově.
Plachtaři bojují v Jihlavě o vítězství na šampionátu

Ve stejnou dobu, tedy v 17.00, rozhodčí poprvé pískne do píšťalky i na hřišti ve Velké Bíteši. Mírným favoritem je Blansko, které skončilo v letošní MSFL poslední. V případě úspěchu výběru Květoslava Havránka, by o týden později dorazil do Velké Bíteše Vyškov.

MOL Cup

SOBOTA – od 17.00: Ždírec n. D. – Vrchovina

NEDĚLE – od 17.00: Třebíč – Stará Říše, Velká Bíteš - Blansko.