SPEŘICE – SAPELI POLNÁ
NE 16.30, r. Petrlík
Jiří Holenda, trenér Speřic: Nejsme v dobré situaci, protože se nám nedaří bodovat naplno. Zápas v Košeticích ale naznačil jisté zlepšení, herně se nám celkem dařilo. Budeme to mít těžké, přijede k nám silný a zkušený soupeř. Musíme se snažit prosadit kombinační hrou, doufám, že už se ve větší míře bude dařit útočníkům.

Jiří Babínek, trenér Sapeli Polná: Čeká nás běhavý, důrazný zápas. Speřicím máme po podzimu co oplácet, protože jsme s nimi odehráli náš nejhorší domácí zápas. Pokusíme se urvat nějaké body, ale situace kádru nám moc nenahrává. Nemám ani jedenáct hráčů, takže asi nastoupí legendy klubu.

Předpokládané absence – Speřice: Jiří Holenda ml., Maděra (zranění). Sapeli Polná: Varhaník, Mašek a Szabó (zranění), Bambula (práce), Barák (nemoc), Koubek a Brabec (dovolená).

BYSTŘICE – HUMPOLEC
NE 16. 30, r. Jílek
Oldřich Veselý, trenér Bystřice: Bude to velmi důležitý zápas, ale do konce soutěže ještě zbývá dostatek kol, oba týmy podle mě ještě ztratí body. My chceme vyhrát, abychom měli lepší vzájemný zápas. Věřím, že domácí prostředí nám v tom pomůže. Humpolec má fotbalový tým, což by nám mohlo sedět. Věřím, že to zvládneme.

Ján Kubík, trenér Humpolce: I když je ještě do konce soutěže hodně kol, vítěz tohoto zápasu se dostane do velké výhody. Jde o hodně, čekám opatrný fotbal. Asi hodně gólů nepadne, budeme vycházet ze zajištěné obrany.

Předpokládané absence – Bystřice: Prášil, M. Svoboda (oba pracovní povinnosti). Humpolec: Tomovič (zranění).

PELHŘIMOV – JAROMĚŘICE
NE 16.30, r. Krondráf
Pavel Regásek, trenér Pelhřimova: Pro nás je to důležitý zápas. Jednak už potřebujeme konečně doma vyhrát a pak také hrajeme o klid do dalších kol. Může se stát, že z přeboru budou sestupovat i tři týmy a v tom případě nemáme nic jistého. Zvedají se Kouty, v dohrávce vyhrály Košetice.

Tomáš Novotný, trenér Jaroměřic: Do Pelhřimova jedeme bojovat a poprat se o dobrý výsledek. Bohužel nám bude chybět šest hráčů ze základní sestavy, které budeme muset nahradit dorostenci.

Předpokládané absence – Pelhřimov: Bumbálek, V. Poul (zranění). Jaroměřice: Urbánek, Hambálek, Šebela, Barák, Palát, Fruhauf (všichni pracovní povinnosti), Bula (zranění).

PŘIBYSLAV – KOUTY
NE 16.30, r. Šula
František Polák, trenér Přibyslavi: Čekám od soupeře rychlé protiútoky, musíme pohlídat dlouhé balony za obranu. Byl jsem se na Koutech podívat v Košeticích, tak uvidíme. Měly tam nějaké zdravotní potíže.

Richard Chylík, trenér Koutů: Budeme se chtít na Přibyslav vytáhnout a bodovat. Určitě body nedáme lacino. Bohužel nám budou chybět tři hráči ze základní sestavy.

Předpokládané absence – Přibyslav: Flekal, Votava (zranění). Kouty: Parma, Tenkl (oba zranění), Nestrojil (vyloučení).

OKŘÍŠKY – KOŠETICE
NE 16.30, r. Straka
Gustav Cabúk, trenér Okříšek: Chceme napravit pokažený zápas v Jaroměřicích z minulého kola a doma udržet jarní neporazitelnost.

Jan Starý, hrající trenér Košetic: Byl bych rád, kdybychom navázali na zlepšené výkony z posledních zápasů. Už se to lámalo v Ledči, remizovali jsme doma se Speřicemi a porazili Kouty. Bodové zisky pro nás byly důležitým počinem v boji i o udržení. Zdá se mi, že jdeme herně nahoru, tak to snad potvrdíme.

Předpokládané absence – Okříšky: Široký, Molák, Večeřa (všichni zranění), Voda, Bastl, Z. Ryšavý (všichni dlouhodobé zranění). Košetice: Brada (zranění).

V. MEZIŘÍČÍ B – LEDEČ N. S.
NE 16.30, r. Svoboda
Petr Munduch, trenér V. Meziříčí B: Narazíme na kvalitního soupeře. Na podzim to byl nejlepší tým, se kterým jsme se utkali, důrazný a tvrdý. Věřím ale, že potvrdíme sílu v domácím prostředí. Navíc se nám přiblížil spodek tabulky, pokud se nechceme zbytečně namočit, měli bychom naplno bodovat.

Zdeněk Jungvirt, trenér Ledče n. S.: Vůbec nevím co od soupeře čekat, kdo ho posílí z áčka. My navíc nejsme v dobrém stavu. Máme nějaká zranění a vykartovaného Jakuba Gramera. Už takhle máme úzký kádr a ještě další čtyři hráči budou chybět. Bude to pro nás hodně těžké.

Předpokládané absence – V. Meziříčí B: žádné. Ledeč n. S.: J. Gramer (disciplinární trest), Turek, Petřík, Bezděk (zranění).

CHOTĚBOŘ – NOVÁ VES
NE 16.30, r. Fridrichovský
Josef Soural, trenér Chotěboře: Čekám běhavého, důrazného a bojovného soupeře, který ale umí hrát i fotbal. Uvidíme, jak se s tím popasujeme. S Novou Vsí se nám moc nedaří. Na podzim nám ukončila vítěznou sérii a rok dozadu jsme s ní taky prohráli. Pro nás je to nepříjemný soupeř a ještě v situaci, kdy se nám příliš nedaří.

Radek Šikola, trenér Nové Vsi: Do Chotěboře, kterou se nám na podzim v utkání výborné kvality podařilo zdolat, jedeme s pokorou. Byl bych spokojený, pokud by se nám podařilo uhrát i nerozhodný výsledek.

Předpokládané absence – Chotěboř: R. Odvářka (zranění). Nová Ves: T. Novotný II (dlouhodobé zranění), F. Nečas (zranění).