Oba týmy totiž potřebují body jako sůl. Bystřice se touží dostat co nejdál od sestupového pásma, Pelhřimov po dvou porážkách s Vyškovem a ve Staré Říši už prostě zabrat musí.

„Vyškov byl favoritem a my jsme s ním prohráli po dobrém výkonu. Před týdnem jsme ale ve Staré Říši hráli bídně, což musíme napravit. Už potřebuje nutně vyhrát," tvrdí bez obalu kouč domácích Leoš Mitas a dodal: „O chybách jsme se pobavili, kluci v týdnu makali, byla na nich znát chuť do fotbalu."

Bystřice naopak v posledních dvou zápasech naplno bodovala, což se jí povedlo poprvé v sezoně, takže do Pelhřimova pojede v dobrém rozpoložení.

„Jen doufám, že nás to neuklidní až moc. Zdá se mi totiž, že hráči potřebují být spíše pod tlakem, aby ze sebe vydali maximum. Nemůžeme si dovolit podlehnout nějakému uspokojení," říká důrazně kouč Bystřice Karel Fencl.

Přesto ho může těšit zlepšená ofenziva a především střelecké procitnutí Miloše Prášila. „Jeho góly byly výsledkem kvalitní práce celého mančaftu. Oproti podzimu si dokážeme vypracovat mnohem více příležitostí," těší bystřického kormidelníka.

Do Pelhřimova mohou jet fotbalisté Bystřice pozitivně naladěni nejen díky posledním úspěchům. V jejich prospěch totiž hovoří i statistika nedávných měření sil obou nedělních soupeřů. V posledních třech případech se vždy radoval hostující tým.

„S Pelhřimovem se známe hodně dobře ještě z působení obou klubů v krajském přeboru. Přesto, pokud jde o výsledky, bývají to hodně nevyzpytatelné zápasy. I přes poslední dvě výhry jsme stále v hodně obtížné situaci. Vůbec bych se proto nezlobil, pokud by se zmíněná statistika v neděli potvrdila," usmívá se Karel Fencl.

Marodka domácích je minimální, ale zdravotní problémy mají klíčoví hráči. Liška, který je nejlepším střelcem týmu, stále laboruje se zraněním kolene a jeho start v tomto i nejbližších dalších zápasech je vyloučený. Mitas ale upozornil, že by nemusel mít ani dalšího obávaného snipera. „Krtek jde na plánovaný zákrok se zubem, snad se dá do neděle do pořádku, ale stoprocentní jistotu nemám," přiznal.