Zápas měl ale naprosto jiný scénář, domácí podali nejlepší výkon sezony a soupeři nasypali čtyři góly už v prvním poločase.
„S týmem jsme si promluvili, naším cílem bylo odčinit dvě vysoké prohry. To, co jsme předvedli před týdnem v Havlíčkově Borové, bylo hrůzostrašné. Jsem rád, že se nám to povedlo odčinit," radoval se trenér úřadujícího přeborníka Pelhřimovska Petr Hložek.

Mírovka přijela až moc v klidu

Hosté měli sice úvodní výkop, ale po ztrátě míče dostali hned přes prsty. Po brejku se trefil kapitán Petr Příhoda. Ostatně obrana Mírovky celý poločas připomínala máslo, které navíc hodně dlouho leželo na sluníčku. Hostům scházela bojovnost, disciplína, chyboval i ostřílený Kuchta. Vše zavánělo až podceněním soupeře.

„Možná to tak mohlo být. Naše výsledky nebyly až do teď nijak slavné, Mírovce se naopak dařilo. My jsme ale dali rychlý gól a potrestali i další chyby soupeře, takže jsme se dostali do herní pohody," prohlásil Hložek.

Ten měl přesto i za stavu 4:0 v poločase jisté obavy o výsledek. Není ani divu, tým je nezkušený a s osmnácti inkasovanými góly má vůbec nejhorší defenzívu v soutěži. „Hráče jsem upozorňoval na to, že hotovo ještě není. Dostali jsme sice brzy gól na 4:1, ale kontrolu nad zápasem už jsme neztratili," oddechl si kouč momentálně osmého týmu tabulky.

Jiřice se tříbodovým ziskem dostaly do klidných vod krajské soutěže. To je umocněno také tím, že Herálec a Černovice ještě nebodovaly. Mladý tým by tak mohl ztratit respekt. „Výhra nám určitě hodně pomůže. Máme nezkušený tým, který platí určitou daň. V soutěži se ale zabydlujeme, je to od kola lepší a lepší," všiml si Petr Hložek.