První poločas moc atraktivní nebyl. Šance sice byly na obou stranách, ale oko diváka si přišlo na své spíše po změně stran. Ve druhém dějství domácí z množství příležitostí dvě využili a popáté za sebou se radovali z tříbodového zisku.

„V úvodních pětačtyřiceti minutách toho oba celky příliš nepředvedly, nebylo se moc na co dívat. Ve druhé půli už to bylo lepší a za výkon v ní jsme si výhru zasloužili. Vím, že se budu opakovat, ale bylo až k neuvěření, co jsme zase dokázali spálit. Naše výhra mohla být mnohem vyšší, ale jsem rád aspoň za ty dva góly,“ zhodnotil další výhru kormidelník Bystřice Oldřich Veselý.

Pelhřimov v Bystřici názorně ukázal, proč po návratu do kraje nikterak nezáří. Důkazem toho není pouze jeho umístění v tabulce, ale také naprosto odlišný výkon, jakým se v obou poločasech svěřenci trenéra Martina Moravce na Žďársku prezentovali.

„Potvrdilo se, že jsme mužstvem dvou poločasů. V tom prvním jsme nebyli o nic horší než Bystřice, šancí jsme měli dokonce víc my. Jenže po přestávce bylo všechno úplně jinak a jen výborný Marek Dvořák mezi třemi tyčemi nás zachránil od debaklu,“ posteskl si lodivod Pelhřimova.

Nováček soutěže začal utkání proti Ledči výborně. Kouty po deseti minutách vedly zásluhou Cejpka a Tenkla 2:0 a vypadalo na první tři body od postupu do mezi krajskou elitu. Jenže za dalších šestnáct minut bylo po penaltě Kalivody a pozdějšího hrdiny zápasu Grammera srovnáno. Domácím vrátil brzy vedení Semrád, ovšem Kalivoda ještě do poločasu zahrával druhý pokutový kop – 3:3.

Ilustrační foto.
Derby nemělo vítěze. Leština uhrála se světelskými Skláři remízu

„Začali jsme velice dobře. Ledeč jsme zaskočili a po deseti minutách vedli 2:0. Bohužel jsme nezvládli velice důležitý moment zápasu, když jsme za stavu 3:2 pro nás nedali pokutový kop, a to byl zlom,“ má jasno trenér Koutů Richard Chylík.

„Zápas pro nás ze začátku vůbec nevypadal dobře. Prohrávali jsme už od dvě branky, ale kluci se kousli a dokázali srovnat a povedlo se jim to, i když soupeř udeřil potřetí,“ těšilo ledečského kouče Zdeňka Jungvirta.

Po změně stran se prosazovali už jen jeho svěřenci, jmenovitě Grammer, který završil hattrick a tím zpečetil vítězství hostí. „Ve druhé půli už jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Jsem rád, že se kluci nevzdali a dokázali zápas otočit, i když dvakrát prohrávali. My jsme na začátku měli problém se srovnat s jejich hrou. Navíc mají specifické menší hřiště, které jim sedí. Musím říct, že na mě soupeř udělal dojem. Jejich hra, hlavně směrem dopředu, rozhodně neodpovídá tomu, že jsou předposlední v tabulce s jedním bodem,“ pochválil soupeře Jungvirt.

„Kluci bojovali, ale soupeř měl více štěstí a dokázal strhnout vítězství na svou stranu,“ dodal Chylík.