Ohroženo je kvarteto klubů, přičemž v Čáslavicích už mohou být relativně v klidu. Moravské Budějovice, Nová Ves a Pacov se musejí o vstupenku do přeboru pro příští ročník ještě poprat.

„Přiznám se, že od začátku kalkuluji s tím, že bude sestupovat jen jeden tým. Se záchranou Pelhřimova jsem počítal, takže se alespoň pro mě nic nemění," okomentoval zprávu ohledně postoje Ostravy kouč Pacova Miroslav Čížek a dodal, že se hodlá soustředit výhradně na svůj tým: „Naděje na záchranu tu je a my se o ni musíme prát. Je škoda, že jsme na jaře měli tolik zraněných. Jinak bychom měli bodů určitě více. Každopádně v Pacově je solidní základna mladých hráčů a to je příslib do budoucna. Už jenom z tohoto důvodu by stálo za to letos soutěž udržet," prohlásil.

Mají těžký los

Pacov může dnes  udělat krok k záchraně v domácím utkání proti Ždírci nad Doubravou. „Máme před sebou dvě domácí utkání. Nemyslím si ale, že právě to by bylo pro nás výhodou. Naše mladé mužstvo se s pozící týmu, který musí útočit vyrovnává hůře,. Lépe se nám hraje venku," všiml si Miroslav Čížek. Ten dnešní duel považuje za doslova klíčový: „V neděli hrajeme proti Humpolci a to je hodně těžký soupeř. Pokud chceme myslet na záchranu, musíme ji uhrát v utkání proti Ždírci," naznačil.

Pacov ale tak jako celé jaro bude doslova lepit sestavu. Zraněných je stále mnoho, nebudou vysokoškoláci Kabíček, Mařinec a Vlk. Angína poslala do postele kapitána M. Kerouše, předzápasového tréninku se z důvodu nachlazení nezúčastnil brankář Basík. „Těžko budu hledat jedenáct hráčů, ale s tím se nedá nic dělat. Tak trochu spoléhám na to, že se v takto těžké chvíli ukáže charakter týmu. Snad kluci zapnou a budou bojovat dvojnásob," přeje si Miroslav Čížek.
Utkání začíná v 17.30.