Ačkoliv v srpnu vstupovali do I. B třídy jako nováček, kolo před jejím koncem mají jistotu zisku postupové pozice.

„Je to pro nás velký úspěch. Po vydařeném podzimu jsme mysleli na páté šesté místo, ale dopadlo to nad očekávání," pustil se do hodnocení trnér Startu Dušan Chalupa.

Ten v průběhu jara nechtěl o druhém postupu během dvou let ani slyšet. „Museli bychom doplnit tým hráči z jiných klubů. To ale není naše představa, chceme hrát s vlastními odchovanci," prohlásil na konci dubna.

Časy se ale mění. Nový Rychnov přihlášku do vyšší soutěže podá. „Osobně jsem byl proti, ale hráči si to vykopali a chtěli si vyšší soutěž zkusit. Vrátí se nám kluci z pelhřimvského dorostu, takže do toho půjdeme. Víc peněz nás to stát nebude, a když sestoupíme, tak se nic strašného nestane. Pořád tu bude I. B třída," nabízí náhled na současnou situaci Dušan Chalupa.

Nedá se ale říci, že by ho v posledních dnech fotbal vyloženě těšil. Důvodem je nedělní prohra v domácím utkání proti zachraňujícím se Habrům. „Chtěli jsme pomoci Pacovu a dopadlo to obráceně. Všichni si teď myslí, že jsme to prodali, ale není to tak," hájí se trenér lídra tabulky a dodává: „To, co Habry předvedly ve druhém poločase, bylo neskutečné. Vůbec jsme jim nestačili. Pokud by takhle hrály celou sezonu, pohybovaly by se na špici tabulky," myslí si.