Postup jeho svěřenců do finále ale snadný nebyl. Kamenice vyřadila Sokol Sezimovo Ústí až po penaltovém rozstřelu, když utkání v normální hrací době skončilo smírně 3:3. „Vychytal nám ho Hadač. Na to, že se jedná o hráče z pole, podal v obou turnajových zápasech výborný výkon,“ chválil Cerhan provizorního brankáře a k samotnému zápasu dodal: „Prohrávali jsme 3:2. Sice jsme dokázali vyrovnat, ale mohli jsme vyhrát i v normální hrací době. Vytvořili jsme si poměrně dost šancí, bohužel jsme je neproměnili,“ litoval.

Vydařená odveta

Také druhý semifinálový duel byl vyrovnaný. Žirovnice porazila Želeč 2:1 a vrátila jí týden starou porážku (1:4).

„Zápas se nám povedl, hlavně ve druhém poločase jsme byli lepší. Těší mě to v tom kontextu, že soupeř má ve svém týmu hráče, kteří prošli Táborskem. Nám dobře zahráli tři dorostenci, kteří teď dostávají poměrně dost prostoru, oba Hřebečtí a Péč,“ shrnul své dojmy trenér vítězů Miroslav Zeman.

Finále se tak stalo vysočinskou záležitostí. I když hra v poli byla vyrovnaná, výsledek hovoří jednoznačně. Kamenice nad Lipou zvítězila v poměru 4:1. „Vedli jsme 2:0, soupeř pak snížil. Pak už hrál vabank, my jsme dávali góly z brejků. Žirovnice hrála dobře, byl to remízový zápas,“ pochválil soupeře Jiří Cerhan.

Žirovnice přece jen zohlednila fakt, že turnaj má především přípravný charakter. „Na turnaji jsme měli dvacet hráčů, proto jsme pro finále z nějakých osmdesáti procent obměnili sestavu. S hrou jsem spokojený, s výsledkem už méně. Kamenice ale předvedla svou kvalitu,“ chválil i Zeman protivníka.

Ilustrační foto.
Postup je zase o kus blíže, kuželkáři Slovanu potřebují už jen bod

Oba celky teď čeká závěrečná fáze přípravy, v níž se budou ladit neduhy. „Hra už se mi celkem líbí, ale pořád tam jsou nedostatky. Umíme si vytvořit šance, bohužel se nám je nedaří proměňovat,“ vidí mezery Jiří Cerhan.

Ve Slavoji se myslí více dopředu než jen na konec března, kdy je v plánu start jarních odvet I. A třídy. „Musíme zapracovat na síle a rychlosti. Zatím jsme schopni hrát na patřičné úrovni tak sedmdesát minut. To je ale náš dlouhodobý cíl. Hledíme více do budoucna. Chceme se v I. A třídě pohybovat nahoře, ale už myslíme dopředu. V další sezoně se chceme hlásit k tomu, abychom vybojovali krajský přebor zpět,“ netají velké plány Miroslav Zeman.

Výsledky turnaje – kvalifikace: Kamenice – Sokol S. Ústí 3:3, na penalty postoupila Kamenice, Žirovnice – Želeč, o třetí místo: Želeč – Sokol S. Ústí 6:0, finále: Kamenice n. L. – Žirovnice 4:1.

Ilustrační foto.
S góly se o víkendu roztrhl pytel