Pro Jána Kubíka to bylo poslední setkání s elitní soutěží Vysočiny, vrátí se do ní až zítra – jako trenér Humpolce.

„Na tu dobu před sedmi lety si vzpomínám dobře. Trénoval jsem žáky, když mi přišla nabídka vést muže. Bohužel to skončilo neslavně, chyběly mi tehdy zkušenosti, trenérské začátky mi nevyšly," vzpomenul Kubík.

Do Humpolce ale v červenci přišel už jako úspěšný trenér  a navíc s divizními zkušenostmi. Právě kvůli působení ve vyšší soutěži ale tak trochu ztratil o přeboru Vysočiny přehled. „Samozřejmě v posledních letech jsem se zaobíral hlavně divizí. Na jaře jsem z přeboru sledoval zápolení Humpolce se Starou Říší o postup, ale to jen tak na dálku," přiznal.

Také humpolecká příprava mu moc příležitostí k poznávání soupeřů z krajského přeboru nenabídla. Pouze na turnaji v Hlinsku se ve finále potkal s ambiciozním Havlíčkovým Brodem. Jinak síly týmu zpod Orlíka testovali především divizní soupeři. „Přesvědčili jsme se, že je stále co zlepšovat. Hlavně je třeba přidat na pohybu," shrnul současné humpolecké nedostatky Ján Kubík.

Za obnovenou premiérou v krajském přeboru pocestuje do Moravských Budějovic. Ty i přes povedenější jaro loni patřily do suterénu tabulky. „Vím to, soupeř by to rozhodně měl být snazší, než ti, na které jsme narazili v přípravě, ale Humpolci se na Moravské Budějovice nedaří. Loni s nimi jen dvakrát  remizoval," připomenul trenér modrobílých.

Ten navíc řeší problém. Kromě Čiháka, který ještě  nezačal s tréninkem, si z posledního přípravného zápasu přivezl zranění Pikl. Jeho start je tedy hodně ohrožen. „Náhradu za něj mám. V úvahu by připadal Morava," odtajnil případné řešení, jak zalátat díru na hrotu útoku, Ján Kubík. Další alternativou je nasazení Dalík.