Skutečný oříšek budou dnes louskat fotbalisté Humpolce. Ti se představí na hřišti Sapeli Polná, šestého týmu tabulky.

„Jsme v tabulce vedle sebe, zápas favorita nemá. Budeme se muset vyrovnat s hřištěm menších rozměrů, které hraje do karet domácím. Ti mají tým poskládaný ze zkušených, ale už méně pohyblivých hráčů," hovoří o soupeři s respektem trenér Humpolce Ján Kubík.

Důvod k tomu rozhodně má. V srpnu se v Humpolci hrálo nerozhodně 1:1 a domácí museli ve druhé půli likvidovat ztrátu. „Právě z tohoto utkání se musíme poučit. Sapeli má hru skvěle zorganizovanou, především dobře brání. Není snadné mu dát gól. Proto nesmíme zbytečně inkasovat. Kdybychom museli dotahovat, bylo by to hodně nepříjemné," ví Kubík.

Hosté tak vsadí na trpělivost. „Potřebujeme, aby se projevil rozdíl v kondici. Musíme snažit roztáhnout hru do stran a trochu soupeře unavit," plánuje kouč pátého týmu tabulky.

Otázkou je, v jaké sestavě Humpolečtí nastoupí. Nad startem několika hráčů totiž visí otazníky. Pikl zápolí s virózou, zdravotní problémy mají i Pícha a Jeřábek.

Žirovnice bude těžit z výhody domácího prostředí. U Budína se představí v tabulce osmé Moravské Budějovice. Případná výhra může Slavoji nabídnou přezimování na nesestupové pozici. „Pro nás je to důležitý zápas. Potřebujeme získat tři body, abychom měli alespoň trochu více klidu. S šestnácti body by se nám v zimě dýchalo lépe," naznačil trenér Žirovnice Leoš Mitas.

Slavoji se v posledních zápasech začalo dařit, po sérii porážek přece jen sbírá body. „Nálada v kabině není špatná. Přál jsem si sice ještě více bodů, ale musíme být realisté. Soupeře jsme lehké neměli. O to více se musíme snažit v utkání s Moravskými Budějovicemi," připomenul Mitas.

Kompletní kádr mít ale nebude. Z osobních důvodů musí poslední zápas podzimu vynechat Staněk, v trestu za červenou kartu je stále Rozporka a nejistý je start Vodáčka.