Všechny trumfy před posledním dějstvím o přeborníka Vysočiny drží fotbalisté Humpolce. Náskok na druhou Bystřici, která má ještě středeční dohrávku v Pelhřimově k dobru, je aktuálně čtyřbodový.

Fotbalisté Radešínské Svratky (v oranžových dresech) si mohou nedělní očekávanou výhrou nad beznadějně poslední Rokytnicí zajistit nečekaný postup do I. A třídy.
Kouč Pavel Kříž: Věřím, že to zvládneme

Lídrovi stačí vyhrát ve Speřicích a nemusí se ohlížet na výsledky pronásledovatele, v opačném případě bude potřebovat pomoc Pelhřimova nebo rezervy Velkého Meziříčí. Tu pokud Bystřice v pátek večer doma neporazí, bude rozhodnuto.

O naději na setrvání mezi krajskou elitou si to na dálku utkají Košetice a Přibyslav. Oba celky navíc ještě vzhlíží k Havlíčkovu Brodu, kdyby se Slovan udržel v divizi, nesestoupil by ani jeden z nich. Spadly by jen Kouty a Jaroměřice, které si to v přímém souboji rozdají o předposlední místo. O čtvrtou pozici se na férovku utkají Nová Ves a Ledeč nad Sázavou.

Příjemnější starosti mají v týmu Sapeli Polná, jejich poslední utkání sezony bude pro čtveřici veteránů rozlučkové.

BYSTŘICE – V. MEZIŘÍČÍ B
PÁ 17.00, r. Straka
Oldřich Veselý, trenér Bystřice: Očekávám otevřený zápas, mladí hráči Velkého Meziříčí si určitě přijedou zahrát fotbal. Nemělo by to proto být podobné dobývání branky soupeře, jako v některých jiných utkáních. Chceme se s vlastními fanoušky rozloučit výhrou a trochu ještě dostat Humpolec pod tlak.

Petr Munduch, trenér V. Meziříčí B: Čeká nás nejlepší tým soutěže, což potvrdil už při podzimním vzájemném duelu. Navíc Bystřice ještě bojuje o postup, o to bude naše role obtížnější. Chceme napravit dojem z minulého utkání proti Speřicím, jedeme si zahrát dobrý fotbal, neudělat ostudu a nabrat další zkušenosti.

Absence - Bystřice: žádné. V. Meziříčí B: Simandl (dlouhodobé zranění).

CHOTĚBOŘ – PELHŘIMOV
PÁ 18.00, r. Krondráf
Josef Soural, trenér Chotěboře: My hrajeme doma, netradičně v pátek. Uvidíme, co dáme časově dohromady, kdo stihne z dojíždějících přijet, ale snad by to měli stihnout všichni. Pelhřimov se postupně zvedá, dává se to tam dohromady, odpovídají tomu i výsledky. Je to fotbalové mužstvo, takže věřím, že si zahrajeme na závěr sezony fotbal bez taktických svázaností. Určitě budou chtít oba týmy vyhrát. Oba celky na to mají kvalitu. S motivací a silami to asi ale nebude na top úrovni.

Pavel Regásek, trenér Pelhřimova: Čeká nás kvalitní soupeř, který to umí především směrem dopředu. My ve větší míře použijeme dorostence, přesto chceme uspět. Určitě nejedeme jen bránit, chceme hrát otevřený fotbal.

Absence – Chotěboř: Jiří Hlaváček (pracovní povinnosti). Pelhřimov: Rážek, V. Poul (zaměstnání), Mazač (zranění).

KOUTY – JAROMĚŘICE
SO 10.00, r. Ladislav Svoboda
Milan Parma – záložník Koutů: V posledním utkání sezony chceme před domácími fanoušky zvítězit a odčinit tak debakl z minulého kola.

Tomáš Novotný, trenér Jaroměřic: Pro nás i pro diváky to bude zajímavý zápas. Pokud by se nám podařilo zvítězit, tak bychom se dostali před našeho soupeře a skončili v tabulce předposlední. Sice to nic neřeší s ohledem na náš sestup, ale nechceme skončit poslední. Takže motivaci vyhrát máme velkou.

Absence – Kouty: Stýblo, Štveráček (oba zranění). Jaroměřice: Ducký, Netrda (oba zranění).

N. VES – LEDEČ N. S.
SO 14.00, r. Pojezný
Radek Šikola, trenér N. Vsi: Pro nás je to utkání jara, přímý souboj o konečné čtvrté místo. Věřím, že si to hráči uvědomí a podle toho k zápasu také přistoupí. Navíc máme Ledči co vracet za podzimní porážku 0:3.

Zdeněk Jungvirt, trenér Ledče n. S.: Čeká nás přímý souboj o čtvrté místo. Nečekali, že bude mít poslední zápas takový náboj. Mysleli jsme, že bude vše už vyřešený. Očekávám pěkný mač. Oni jsou hodně silní ve standardních situacích, hodně dobře jsou tam na tom silově. My se budeme chtít pokusit se to eliminovat a přehrát je naší kombinační hrou.

Absence – N. Ves: T. Novotný II (dlouhodobé zranění), Kuchta (zranění), V. Novotný (osobní důvody). Ledeč n. S.: Petřík, P. Pešek (zranění).

SPEŘICE – HUMPOLEC
SO 16.30, r. Fridrichovský
Jiří Holenda, trenér Speřic: Čekáme velkou diváckou návštěvu, věřím, že se nám povede prodat dobrou formu z posledních týdnů. Od doby, co jsme si zajistili záchranu, nejsme ničím svázaní, je to z naší strany fotbalové. Doufám, že v tom budeme pokračovat a že diváci uvidí hodně branek.

Ján Kubík, trenér Humpolce: Bude to derby, přijde hodně diváků. Nechceme se spoléhat na ostatní výsledky, potřebujeme získat body. Jestli chceme do divize, musíme zvítězit.

Absence – Speřice: Fukan, Boček, Štěpánek (zranění), Kovář, Jančík (zaměstnání). Humpolec: Nermut (osobní důvody).

PŘIBYSLAV – OKŘÍŠKY
SO 16.30, r. Šula
František Polák, trenér Přibyslavi: Zázraky se dějí. Musíme doufat, že Janovice zápas nevypustí a my porazíme. Kluci musí zápas odmakat ne na stop procent, ale na stopadesát.

Gustav Cabúk, trenér Okříšek: Chceme v Přibyslavi potvrdit vzrůstající herní formu a pokusit se o vítězství. Absence zůstávají, jen se vrací po jednozápasové pauze Tůma a Molák.

Absence – Přibyslav: Votava, Flekala, Krčál ? (všichni zranění). Okříšky: Dubský (zranění), Tekal (disciplinární trest).

SAPELI POLNÁ – KOŠETICE
SO 16.30 – r. Müller
Jiří Babínek, trenér Sapeli Polná: Bude to rozlučkový zápas čtyř legend Sapeláků. Petr Koubek, Petr Tržil, Tomáš Reiterman a Milan Špendlíček spolu sehrají zřejmě poslední mistrovské utkání a jistě se budou nejen oni, ale i ostatní naši hráči hodně snažit, aby se loučili vítězně! Našemu týmu ale bude chybět řada hráčů, navíc máme v týmu další, na jaře již třetí svatbu.

Jan Starý, hrající trenér Košetic: Sice nám stačí bod, ale na ten hrát nemůžeme. To by dobrá cesta nebyla, asi by to skončilo špatně. My se musíme pokusit ze sebe dostat všechno, hrát na vítězství. Nemáme se za co schovávat, kam ustoupit. Věřím, že se semkneme a v důležitém zápase uspějeme.

Absence – Sapeli Polná: Vacek (svatba), Fišer (svatba), Petr Mašek (zahraničí), Matějíček (přerušení činnosti), Kozojed (zranění), Szabó (osobní důvody). Košetice: žádné.

Lukáš Michal (v modrém dresu), který má i prvoligové zkušenosti, dotáhl jako správný kapitán fotbalisty Vrchoviny k triumfu v divizi a tím pádem i postupu do Moravskoslezské fotbalové ligy.
Kapitán Lukáš Michal: Kvalita na MSFL tu je