Jihlavští předvedli snový vstup do utkání. Už ve třetí minutě posunul Ikaunieks míč mezi stopery na rozběhnutého Fulneka, který udělal kličku Divišovi a do odkryté branky zavěsil. O necelé čtyři minuty později dostal podobnou přihrávku od Zoubeleho Ikaunieks a Vysočina vedla 2:0. „Udělali jsme dvě velké individuální chyby, Jihlava nás potrestala a určila tak ráz celého utkání,“ durdil se hostující kouč Daniel Šmejkal.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dukla Jihlava.
Dukla se rozstřílela a po měsíci opět slaví vítězství

Domácí útočník Ikaunieks byl nadále hlavní postavou utkání. V 16. minutě neproměnil pokutový kop, po necelé půlhodině hry naopak zavinil penaltu na druhé straně. Hora ji chladnokrevně potrestal – 2:1.

Hosté ožili a snažili se o vyrovnání. „Vstup do utkání se nám z hlediska útočné fáze velmi povedl, s defenzivou jsem spokojen nebyl,“ komentoval první půli trenér Jihlava Martin Svědík. „Dali jsme dva rychlé góly, poznamenala nás pak neproměněná penalta. Tým ale prokázal sílu ve hře směrem, kde jsme předvedli několik hezkých akcí a náš výkon korunovali třetí brankou.“

Nebylo překvapením, že gólem do šatny v podstatě duel rozhodl znovu Davis Ikaunieks. „Tato branka byla rozhodující,“ uznal Šmejkal.

Po změně stran se hrálo v úvodu oboustranně útočně, postupem času začali více diktovat tempo hosté. Defenziva Jihlavy však už pracovala spolehlivě a hosty pustila do jediné vážnější příležitosti. V 78. minutě ale exjihlavský Tomáš Kučera poslal míč z přímého kopu z hranice pokutového území pouze do zdi.

Ilustrační foto
Hasiči v Kamenici budou mít opravenou zbrojnici

Vysočina poté už bezpečně dovedla utkání do vítězného konce, vyhrála i třetí jarní utkání a v tabulce se posunula mimo sestupové příčky. „Jsme spokojeni se ziskem tří bodů. Potvrdili jsme skvělý vstup do jara, což asi nikdo nečekal. Určitě je to dobré pro psychiku a sebevědomí hráčů, i s ohledem na to, jak silné soupeře jsme měli,“ uzavřel další povedené představení Svědík.

JIHLAVA – TEPLICE 3:1
Góly: 3. Fulnek, 7. a 43. Ikaunieks – 27. Hora (PK). Rozhodčí: Houdek – Paták, Podaný. Bez karet. Diváci: 2 159. Poločas: 3:1.

Jihlava: Rakovan – Vaculík, Tlustý, Buchta, Schumacher – Fulnek, Levin, Urblík (85. Štěpánek), Zoubele (72. Zoubele) – Dvořák, Ikaunieks (90. Klíma).