„Povedl se nám začátek sezony, což možná spustilo vlnu optimismu. Před sezonou jsme se ale dali do přebudovávání týmu, chceme najít uplatnění pro mladé odchovance klubu, což je věc, která potřebuje svůj čas," nabádá k trpělivosti s výsledky trenér Ján Kubík.

Objektivně řečeno, ani okolnosti mu do karet nehrají. V první řadě je to situace v obraně. Ještě před startem sezony si přivodil komplikované zranění Procházka, pak se nechal vyloučit Hes a aby nebylo smůly dost, přivezl si z Chotěboře svalové zranění Pecha. Kubík tedy obranu vyloženě lepí a právě defenzíva nefunguje, jak má. „Děláme velké množství chyb. Dá se říci, že je to každý zápas stejné. Soupeři umožníme v prvním poločase dostat se do vedení. Pak musíme hrát do plných. Dvakrát jsme se s tím dobře poprali, teď jsme to dvakrát nezvládli," připomíná podobné vývoje drtivé většiny zápasů.

Humpolecký fotbalový fanoušek je ale náročný. Tým sice v předešlých sezonách nenaplnil postupové divizní ambice, ale vždy patřil k absolutní špičce soutěže. Pokud tedy nebudou výsledky, mohlo by se stát, že ti lidé, kteří Kubíka a jeho metody při přípravných zápasech v hledišti opěvovali, začnou pískat. „Tlak ze strany fanoušků necítím. V Humpolci tolik nejsem, nevím, co se povídá po městě," přiznal trenér, který má podle svých slov i důvěru vedení. „Když jsem do klubu nastupoval, řekl jsem jasně, že chci dát příležitost mladým a že nebudou výsledky hned. Teď na tuto situaci došlo," prohlásil.

Humpolec bude v neděli hostit Čáslavice-Sádek. I tým ze suterénu tabulky ale v současné situaci pro něj nebude snadné sousto. „Neměli bychom hledat výmluvy a vyhrát, ale lehké to nebude. Kromě problémů v obraně, nevím, zda nastoupí Pícha, protože ten z Chotěboře přijel s naraženým kolenem. Může se tak stát, že budu muset do základní sestavy nasadit čtyři hráče ročníku 1994," ukázal na přeplněnou marodku Kubík.