I. A třída, skupina A
LEŠTINA – PACOV 4:0
Prvních třicet minut se domácím nedařilo dostat do hry. Hosté byli lepším týmem, ale šance z kategorie gólových si nevypracovali. Pak se domácí probrali a začali hrát. Vedoucí branky se dočkali ve 43. minutě, kdy zahrával rohový kop Mišovic a Čuřík ho uklidil hlavou do sítě. Hned z rozehrávky přišel dlouhý nákop do domácího vápna, kde Bárta fauloval a Pacov zahrával penaltu. Střela ale skončila na tyči. Ve druhé půli byli domácí lepším týmem a vyjádřili převahu i gólově. Pacov se vůbec nedostal do hry a inkasoval ještě tři branky.

Góly: 43. Čuřík, 51. Štros, 73. Forejt, 90. Pajer. Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 1:2. Diváci: 120. Poločas: 1:0. Pacov: Basík – Kostroun, Z. Rybčák, Maršík, Váňa, L. Rybčák (78. Jan Přibyl), Ševčík, Jaroslav Přibyl (56. Vítámvás), Dvořák, Pražák, Bártů.

Ilustrační foto
Beránkova penalta na vše nestačila

SVĚTLÁ N. S. – ŽIROVNICE 1:1
Hostující celek byl po celý zápas fotbalovější, měl více ze hry a balon víc na kopačkách. Ovšem na vyložené šance vyhrála Světlá, když šla třikrát sama na brankáře. Ale dvakrát selhal Křikava a jednou Novák. A tak zaúřadovali hosté, v 50. minutě tečoval balon do sítě Vodáček. Sklářům se ale šest minut před koncem zápasu podařilo alespoň srovnat hlavičkou Jiřího Valenty. „Pro nás bylo rozhodujícím momentem zranění Nováka a následné odstoupení. Na naší hře to bylo znát. Podle průběhu to na jednu stranu bereme jako ztrátu dvou bodů, ale na druhou stranu jsme prohrávali a těsně před koncem alespoň srovnali,“ řekl manažer Světlé Miloš Malina.

Góly: 84. J. Valenta – 50. Vodáček. Rozhodčí: Šetek. ŽK: 2:2. Diváci: 220. Poločas: 0:0. Žirovnice: Švec – Cajz (80. Péč), Knotek, Svoboda, Vodáček, Rozporka, T. Hřebecký, Vilímek (69. Hadrava), Tolkner, Staněk, M. Hřebecký.

TELČ – KAMENICE NAD L. 1:2
Čekání fotbalistů Telče na první jarní výhru pokračuje i po sedmnáctém kole. „Soupeř hrál dobře po zemi, začátek zápasu jsme měli spíše my,“ řekl po něm trenér domácích Josef Jančo. Hráči na obou stranách však často mířili mimo. Až ve 20. minutě po akci prostředkem hřiště Jančo přihrál na stranu Páralovi, který zakončil do sítě. V šancích byli i hosté, ale Vašina chytal skvěle. Až po rychlé rozehrávce trestného kopu padl vyrovnávací gól. Další šance v závěru prvního poločasu pak skončila nad brankou Telče. Ve druhém poločasu už převzali iniciativu hosté. Trestný kop v 61. minutě ještě skončil ve zdi. Pak se ale opakovala akce ze závěru prvního poločasu – rychle rozehraný trestný kop a gól Housera, který o vítězství Kamenice rozhodl. „Opět jsme trochu zaspali,“ musel uznat Jančo.

Góly: 20. Páral – 41. Míka, 74. Jiří Houser. Rozhodčí: Soukupová. ŽK: 0:1. Diváci: 150. Poločas: 1:1. Kamenice nad L.: Votápek – Míka, T. Hadrava, Pelc, Šuranský, Melzoch, Tadeáš Zahradník, J. Hadrava (88. Klusáček), P. Zahradník, Jiří Houser (90. Nechvíle), Vávra (75. L. Hadač). 

Ilustrační foto.
Opilce zvedli z trávníku a odvezli na záchytku