„Shánění účastníků na turnaj je poslední dobou čím dál složitější. Chceme zachovat co nejvyšší úroveň, proto jsme opět oslovili prakticky všechny účastníky druhé ligy a polovinu první,“ uvedl trochu smutně předseda počáteckého fotbalového klubu Petr Král.

Nakonec mohl být spokojený, složení aktérů bylo velmi dobré. I když… „Chtěli jsme, aby přijel obhajovat Zlín. Jenže se dostal do Evropské ligy, takže kvůli náročné přípravě pozvánku odmítli,“ dodal Král.

Los prvního semifinále tak k sobě svedl dva sousedy, kteří se v Počátkách utkávají poměrně často. Tentokrát skončilo atraktivní derby bez branek, o postupu Táborska rozhodl penaltový rozstřel. Oba trenéři viděli zápas jako dvou rozdílných poločasů.

„My jsme měli do přestávky více šancí, potom byla lepší Vlašim. V obou případech dobře zachytali brankáři,“ uvedl trenér Táborska Roman Nádvorník.

„Samozřejmě mě netěší, že se nám v přípravě nedaří vyhrávat, ale obměna našeho kádru je přes letní přestávku velká,“ připomněl častý fenomén u českých klubů, kterým se povede sezona, vlašimský kouč Petr Havlíček.

Ilustrační foto.
Cyklista přehlédl závoru a následně se zranil

Ve druhém semifinále bylo jasným favoritem Znojmo a v moravském měření sil také uspělo. Prostějov udolalo 2:1.

„Bohužel bavíme se o tom pořád, za dva poločasy jsme měli osm, devět šanci, které špatně řešíme ve finální části,“ uvedl k oběma zápasům nový trenér Znojma Jiří Balcárek. „Byl bych rád, kdyby se nám povedlo přivést útočníka, středního záložníka a stopera. Doufám, že nějací hráči ještě do herního soustředění dorazí. Tam se chceme věnovat taktické stránce a standardním situacím,“ dodal Balcárek.

To Nádvorník byl po další výhře v penaltovém rozstřelu spokojenější. „Znojmo nás do přestávky trochu přehrávalo a po krásné trefě Urbančoka ze dvaceti metrů do šibenice taky vedlo, my ale po půli neméně krásným gólem Vandase vyrovnali.“

Do zápasu totiž poslal velmi mladou sestavu. „Mě hodně těšilo, že jsme právě ke konci byli lepší, že kluci ještě dokázali najít zbytky sil,“ ocenil trenér Táborska.