Z výsledkového hlediska se povedl zápas staršímu dorostu, který se po zisku tří bodů posunul na devátou příčku v tabulce. S týmem se z věkových důvodů v utkání loučili kapitán Václav Hák, obránci Miroslav Dvořák, Martin Skořepa, Patrik Mádl a záložníci Aleš Ryšavý a Jan Horký. Pelhřimovští mladší dorostenci naopak s Vrchovinou prohráli.

Starší dorost
PELHŘIMOV – VRCHOVINA  2:1
Hra se vyvíjela pro Pelhřimov příznivě. Hned v úvodu si připsal dobrý zákrok Švec, když pádem pod nohy útočícího hráče vyřešil nebezpečnou akci hostů, na druhé straně měl podobnou příležitost Šafařík. V 8. minutě už se skóre měnilo. Po přihrávkách Háka a Ryšavého skóroval nenápadnou točenou střelou Obranec. Asi nejenom Vraspír v brance hostů měl pocit, že míč jde mimo a střelu podcenil.

Hosté se nevzdali a toužili po vyrovnání. Švec musel likvidovat sólo Bárty a dělovku Žáka pod břevno. Pak na druhé straně dostal míč do sítě Šafařík, ale gól pro ofsajd neplatil. Hosté tak dostali příležitost vyrovnat, deset minut před poločasem se o to po chybné rozehrávce domácích postaral Buřval.

Ten hrozil i po přestávce. V prvním případě mířil zleva mimo, podruhé ho vychytal Švec. To dalo možnost Pelhřimovu jít do vedení. O gól se postaral parádičkou při zakončení sóla Šafařík. Povodil Zahradníka a gólmana Vraspíra a vychutnal si střelu i pohled do prázdné branky. Zbytek zápasu nabídl šance na obou stranách. Před Bártou a Žákem stačil odvrátit Ryšavý na roh, Šafaříkův míč po Obrancově centru patřil gólmanovi. Příležitost měli i Poul a střídající Červenka, na gólovou pojistku však nedosáhli. Švec brilantně vypíchl prsty důraznou střelu pod břevno na roh a těsné vedení Pelhřimova udržel.
Góly: 8. Obranec, 50. Šafařík – 35. Buřval. Poločas: 1:1. Pelhřimov: Švec – Dvořák, Bezemek, Mádl, Skořepa – Poul (81. Červenka), Hák, Brada, Ryšavý – Obranec, Šafařík (85. Kordík).

Mladší dorost
PELHŘIMOV – VRCHOVINA 2:4
Úvodní desetiminutovku hosté završili dvakrát závarem před J. Smrčkovou brankou, který ale nakonec pokaždé míč získal. Následovala akce domácího L. Smrčky, který však nepřesně centroval a z protiútoku vytěžili hosté roh. Ten se štěstím odvrátil na poslední chvíli Kordík na další. Domácím chybělo přesné zakončení Chadimova dlouhého autu, Novoměstští poslali trestný kop velmi nebezpečně podél branky. Vzápětí ale utekl obraně Mazánek a prostřelil pelhřimovského brankáře.

Po přestávce rychle vyrovnal střelou po zemi Chadim, ale za další tři minuty Kyselý vrátil Novému Městu vedení. Domácí hráli však s favoritem vyrovnanou partii, takže šance byly na obou stranách. Poul mířil těsně nad břevno, krátce na to nastřelil Drechsler pravou tyč. Pak se blýskl při likvidaci střely do šibenice J. Smrčka a Pelhřimov udeřil.  Po kombinaci s Bartoškou vyrovnal Poul.

Stále aktivně hrající Nové Město zrušilo pro domácí přijatelnou remízu v posledních třech minutách. Po přečíslení obrany první střelu Smrčka nohama v pádu vyrazil, dorážce neatakovaného Kyselého zabránit už nemohl. V otevřené hře přidali hosté v minutovém nastavení Tvarůžkem čtvrtý gól.
Góly: 55. Chadim, 68. Poul –  27. Mazánek, 58. a 78. Kyselý, 81. Tvarůžek. Poločas: 0:1. Pelhřimov: J. Smrčka – Kordík, Zenáhlík, Tůma, Matějka – Drechsler, Bartoška, Chadim, L. Smrčka (68. Vojta) – Zelenka (41. Poul), Venkrbec (62. Vlk).

Josef Hostička