„První poločas byl od nás hodně kvalitní, i když tam byly i chyby v defenzívě, které by zkušenější soupeř potrestal,“ zůstal na zemi kouč Humpolce Ján Kubík.

Uhodil ostatně hřebík na hlavičku. Pelhřimov dokázal, že umí hrát přímočarý fotbal, vytvořit si šance, ale chybí zkušenost a rozvaha při jejich zakončování. Když se přidala naivita a nedůslednost při bránění, nebylo divu, že se domácí rychle odsoudili do role komparzu. „Góly padaly po našich hrubých chybách,“ poznamenal trefně trenér Pavel Regásek.

Musela to být pro něj hodně smutná podívaná, poločasových 1:4 bylo za jistých okolností ještě milosrdných. Stačí připomenout, trefenou spojnici břevna a tyče v podání Pikla, či Homolkou vykopnutý míč z brankové čáry těsně před odchodem na přestávku. „Bohužel musíme pracovat s torzem týmu, které nám po podzimu zbylo a věřit, že přijde zlepšení. Budujeme nový tým,“ pojmenoval neradostnou pelhřimovskou přítomnost Pavel Regásek.

Každopádně Humpolec si mohl derby užít, po změně stran už očividně ubral. „Po přestávce už jsme pod vlivem vysokého vedení nebyli tak aktivní, po gólu na 5:1 už jsme jen drželi míč, netlačili jsme se dopředu,“ přiznal Ján Kubík, který si atmosféru na stadionu, kde strávil většinu své hráčské i trenérské kariéry užil: „Moc se i líbily doprovodné akce. Utkání mělo atmosféru, určitě nejlepší za poslední roky. Oceňuji i to, že po zápase přišli domácí funkcionáři a pogratulovali nám k vítězství.“

Humpolec tak splnil svůj cíl, v Pelhřimově vyhrál a udržel první příčku v tabulce rajského přeboru. „Trochu jsme teď odskočili Chotěboři a Ledči, ale mnoho to neznamená. Do konce je ještě osm kol a ty nejtěžší zápasy teprve přijdou,“ ví Kubík.