„Asi by se nejednalo o stoprocentní jistotu záchrany, ale tým, který vyhraje, už bude mít tak na devadesát procent vystaráno," přiznal důležitost utkání kouč domácího Pelhřimova Vladimír Kocourek.

Jeho svěřenci před dvěma týdny doslova roznesli Dobronín (9:3), v minulém kole vyhráli na hřišti v tabulce druhé Věžnice (1:3), ale favority prý v okresním měření sil nebudou. „Máme velké starosti se sestavou. Áčko má hodně zraněných a také potřebuje bodovat. Uvidím, koho mi trenér Kubík uvolní," přiznal nejistotu Kocourek. Ten by z pendlů mohl nasadit Papeže, který kvůli trestu nemůže hrát divizní zápas.

Čeká je reparát

Také ve Speřicích cítí možnost posunout se blíže k záchraně. „Nemyslím si, že by i případná výhra o něčem rozhodla. Jsem skeptik, na jistotu záchrany bude potřeba udělat nějaké body, ale zápas je to tak jako tak důležitý. Body by nám hodně pomohly," nechal se slyšet kouč Dálnice Pavel Žatečka.
I on nebude mít k dispozici kompletní sestavu. Chybět bude pracovně zaneprázdněný Holoubek, improvizovat se bude na postu brankáře. „Roman Brzoň se na tento zápas z osobních důvodů omluvil," informoval Žatečka.

Speřice se vezou na vlně dobrých výsledků, v posledním kole porazily Herálec (4:3), jenže vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát. „Do poločasu jsem byl spokojený. Za stavu 4:1 ale kluci přestali hrát a málem to bylo drama. Naše hra po přestávce byla hodně špatná. Máme co zlepšovat," prohlásil trenér devátého týmu tabulky.