Právě atmosféru sousedského mače zmiňuje trenér Pelhřimova Pavel Regásek především. „Tabulce po dvou kolech bych velkou váhu nedával. Tenhle zápas má ale náboj sám o sobě. Rivalita mezi týmy i diváky je patrná,“ všiml si za dva roky, co je na angažmá v bývalém okresním městě.

Slovo rivalita se ale skloňuje i v Žirovnici. „Nemáme se čím překvapit, na to se známe až moc dobře. Je to derby, přijde víc lidí než obvykle, na zápas se těšíme,“ naznačil kouč domácích Martin Švec. Duel prostě bude mít sváteční atmosféru a hrát se prý bude hlavně dopředu. „Nepočítám, že někdo zaleze. Ani my, ani Pelhřimov na podobnou hru nemáme tým,“ je přesvědčený.

Pokud by se na pomyslné misky vah dala historie klubů, velikost jejich členské základny či ambice, rozhodně lépe by z toho vyšel Pelhřimov. Jenže je tu potřeba zmínit ještě jednu a ne zrovna zanedbatelnou věc. Tou je poslední vzájemný zápas, který Žirovnice vyhrála 3:0. V Pelhřimově na dubnovou lekci rozhodně nezapomněli. „Vybrali jsme si tehdy slabší chvilku. Chci věřit, že se něco podobného nebude opakovat. Všichni to máme ještě v hlavách. Teď jsme ale přece jen v lepším rozpoložení,“ připomenul Regásek plný bodový zisk v úvodních kolech.

V Pelhřimově začala tradiční pouť
Kolotoče už obsadili první nadšenci

„Budou silnější, připravenější než na jaře. Soupeř už ví, že to u nás nebude mít snadné,“ tuší Švec, že žádné podcenění nehrozí.

Duel prostě tentokrát favorita nemá. „Vidím to tak padesát na padesát. Máme bodů tolik, kolik jsme asi čekali Nemáme důvod strachovat se, nehrát s otevřeným hledím,“ připomíná trenér Slavoje dobrou atmosféru ve své kabině.

Pelhřimov naznačuje, že si jede pro body, ale zároveň přiznává respekt ke kvalitám protivníka. „Žirovnice se zlepšila, je na ní vidět určitý progres. Tým je velmi dobře poskládaný, respektujeme jeho kvalitu, ale chceme body,“ přiznal Regásek, že by se mi líbilo prodloužení vítězné šňůry.

Lídr tabulky by měl být kompletní, což se nedá říci o Žirovnici. I když o tom, kdo konkrétně má zdravotní problémy, se kouč bavit odmítl. „Dám na to trochu embargo. Řeknu jen, že poslední základní sestavu budeme muset obměnit na dvou postech,“ odtajnil Švec.