Takové emoce evokuje nedělní duel I. B třídy mezi Budíkovem a juniorkou Humpolce. V sázce je dost, hraje se o záchranu soutěže.

„Pro nás je to klíčový zápas jara. Hrajeme vlastně o šest bodů," přiznal trenér Rovnosti Jaroslav Bláha a dodal: „Pořebujeme vyhrát, pokud si máme udržet teoretickou i praktickou naději na záchranu." Humpolecké béčko alespoň podle slov trenéra Imricha Brdečky pod takovým tlakem není. „Klíčový duel to je hlavně pro soupeře. My tak pod tlakem nejsme. Sice je důležitý každý bod, neradi bychom se z Budíkova vraceli s prázdnou, ale pokud by se to stalo, stále bychom byli ve hře. Pořád je do konce devět kol a pět zápasů hrajeme doma," prohlásil.

Malé hřiště bude výhodou pro domácí

Duel nemá favorita, aktuálně lepší formu má zřejmě Budíkov. Ten ze čtyř zápasů vybojoval sedm bodů. „Vzhledem k tomu, že jsme hráli třikrát venku, je to dobrá bilance, která nám dává naději. O nějakém zlepšení bych ale zatím nechtěl hovořit, naše kvality se ukáží právě v zítřejším zápase a pak další víkend v Černovicích. Tam to bude další utkání o šest bodů," je opatrný Jaroslav Bláha.

Humpolec začal jaro kanonádou proti Lučici a importem bodů z Horní Cerekve. Jenže pak následovaly dvě porážky. „Máme problémy hlavně v defenzívě. Se složením obrany budeme muset něco udělat," přiznal Brdečka.

Ten má obavy z hřiště menších rozměrů. V Budíkově se aut v mnoha případech rovná rohu, bránící tým musí být neustále soustředěný a maximálně důrazný. „Přesně tohle my neumíme. Vyhovuje nám větší hřiště, mám spíše běhavé, dobře technicky vybavené hráče. Důraz v osobních soubojích není naší předností," vysvětlil a dodal: „Jasně to ukázal už středeční zápas v Lípě, kdy na nás vypochodovalo jedenáct chasníků, kteří si výhru vyloženě ubojovali."

Vzkaz z tábora Budíkova do tábora hostů je více než výmluvný: „Jaký styl od nás můžete čekat? Hrajeme to teď pořád stejně. Snažíme se o útočný fotbal, potřebujeme body," uvedl kouč.